Haberler

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök Turab'a Katıldı

Daday Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök Litvanya’ya giderek Türkiye Avrupa Birliği'ne (TURAB) katıldı.

Daday Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök Litvanya'ya giderek Türkiye Avrupa Birliği'ne (TURAB) katıldı.

İçişleri Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi tarafından ilçe kaymakamlıklarında görev yapan yazı işleri müdürleri için hazırlanmış olan programa katılan Daday Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök, Litvanya İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan, "AB Ülkeleri İdari Sistemleri ile İçişleri Bakanlıkları Görev ve Yetkilerinin İncelenmesi" konulu AB Leonardo da Vinci Mobility projesi kapsamında, Litvanya İçişleri Bakanlığın'da çalışmalarda bulunmak üzere başkent Vilnius'a gitti. Litvanya İçişleri Bakanlığı'nda; görev, yetki, hizmet ve sorumluluk alanlarıyla ilgili konferanslara, seminerlere, brifinglere, sunumlara katılan Gök, inceleme ve ziyaretler yaparak, Litvanyalı meslektaşları ile görüş alışverişinde bulundu.

Geziyle ilgili yapılan açıklamada; "İdari sistem içerisindeki taşra yönetim yapılanması, bölgeler, bu bölgelerdeki görev ve sorumluluklar konusunda sunumlar yapılmıştır. Mezkur kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, yerinde görülüp incelemeler gerçekleştirilmiştir. Litvanya yönetim sisteminin incelenmesi kapsamında mülki idare yapılanması, çeşitli düzeylerdeki yetkileri, mülki idarenin diğer yönetim birimleriyle ilişkileri ve işbölümü konularında açıklama ve sunumlar yapılmıştır. Ayrıca, Litvanya mahalli idare birimlerindeki çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Başkent Vilnius'taki Belediye'ye ziyarette bulunulmuş, belediye ve meclisinin çalışmaları hakkında birifing verilmiştir. Mahalli İdarelerle ilgili olarak "Litvanya Belediyeler Birliği" de ziyaret edilmiştir. Vilnius Polis Merkezi, göç idaresi ziyaret edilmiş ve merkezde görev alan birimlerin çalışma şartları anlatılmış ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirilmiştir. Bilvesile Litvanya Bakanlığı üst düzey yöneticileri de ülkemize davet edilmişlerdir." denildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Litvanya Türkiye Daday Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title