Haberler

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Kastamonu Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle açıldı.

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle açıldı.

Yoğun bakım ünitesinin açılışına Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan hastane başhekimi Dr. Dursun Ali Sağlam, yoğun bakım ünitesinin Sağlık Bakanlığı'nın özellikle planlama gerektiren sağlık hizmetlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Bu anlamda illerin konumuna, hasta dağılımına ve insanların yaş durumuna göre birinci, ikinci ve üçüncü seviye şeklinde planlar yapılmaktadır. Bu yüzden Kastamonu'ya üçüncü seviye yoğun bakım ünitesi yapmamız gerekiyordu. Şu an yaptığımız çalışmaların sonuna gelindi" diye konuştu.

Konuşmanın ardından ünitenin açılışı Vali Bektaş ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Gülşen tarafından yapıldı.

Açılışın ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler üniteyi gezdiler.

-Kastamonu'ya iki hastane yapılacak-

Vali Bektaş, açılıştaki kokteylde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programının gereği sorunların kalıcı olarak bir bir çözülmeye çalışıldığını ifade ederek, Kastamonu'da sorunların çözümünün çeşitli sebeplerden dolayı gecikmiş durumda olduğunu söyledi.

Gecikmeye rağmen Kastamonu'da çok daha komplike bir sağlık sistemi kurulacağını vurgulayan Bektaş, şöyle konuştu:

"Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneler kurulacak. Son teknolojilerinin uygulandığı iyi bir sağlık sistemine kavuşacağız. Bu yolda artık dar bir boğaz kalmadı, bir engel yok. Bu sene her iki hastanenin ihalesini gerçekleştirerek mutlu sona ulaşırız. Bu demek değildir ki hizmet aksayacak. Hayır, kesinlikle aksamayacak."

Bektaş, eksik olan projelerin yapılmasıyla birlikte, eskiden olduğu gibi Kastamonu'nun yeniden sağlık hizmetinde bir bölge, bir merkez haline geleceğini savundu.

AK Parti Milletvekili Gülşen ise her iki hastanenin ihalesinin bir an önce yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, "Her iki ihaleyi de inşallah bu sene içerisinde yapacağız. En kısa zamanda Kastamonu'da bunların faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Yıllardır Kastamonu'da sorun olan yoğun bakım ünitesini hallettik. Acil girişleri vardı, onu da hallettik" dedi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Gökhan Gülşen Erdoğan Bektaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title