Haberler

Kars'ta Sbs'ye Yağmur Bereketi

Kars'ta Soğuk ve Yağışlı Havada İlk Kez Seviye Belirleme Sınavı'na (Sbs) Giren Öğrenciler 90 Dakika Ter Döktüler. Çocuklarını Okul Bahçesinde Bekleyen Veliler, Yağmurlu Havanın Bereket Getireceğine İnandıklarını Söylediler.

Kars'ta soğuk ve yağışlı havada ilk kez Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren öğrenciler 90 dakika ter döktüler. Çocuklarını okul bahçesinde bekleyen veliler, yağmurlu havanın bereket getireceğine inandıklarını söylediler.

Dün, Kars'taki 6'ncı sınıflardan 3 bin 956 öğrencinin girdiği SBS'de bugün de 7'nci sınıflardan 4 bin 54 öğrenci ter döktü. 580 öğretmen gözetiminde merkez ve 5 ilçede yapılan sınavlara, öğrenciler aileleriyle birlikte geldiler. Heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar soğuk ve yağışlı havada sınav saatini beklediler. Havanın daha da soğuması ve yağmurun şiddetini artırmasıyla sınav saatine 20 dakika kala öğrenciler içeri alındılar.

TEK TEK ÜST ARAMALARI YAPILDI Öğrenciler tek tek üst araması yapıldıktan sonra okullara alındılar. Üst araması yapılan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçtiler. Aileler ise yağmurlu havada çocuklarını beklemeye başladılar. Yağmurun bereket getireceğine inandıklarını ifade eden aileler, havaların soğuk olmasından dert yanmayı da ihmal etmediler.

Sınav süresinin tamamlanmasıyla birlikte birer birer sınavdan çıkan öğrencileri aileleri sevinçle karşıladı.

Dün ve bugün Kars genelinde toplam 8 bin 10 öğrenci ilk kez yapılan SBS'yi tamamladı.

(BA-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title