Haberler

Kardeş Bitlis Heyeti Samsun'da

İçişleri Bakanlığı tarafından Bitlis Belediyesine kayyum olarak atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı temsilen Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Güzel ve beraberindeki heyet, şehircilik alanında incelemelerde bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın...

İçişleri Bakanlığı tarafından Bitlis Belediyesine kayyum olarak atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı temsilen Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Güzel ve beraberindeki heyet, şehircilik alanında incelemelerde bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın konuğu olarak Samsun'a geldi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) elindeki Bitlis Belediyesi'ne operasyon yapılmıştı. Belediyenin Eş Başkanı Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, çıkarıldıkları mahkemede 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, 26 Kasım'da Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirmişti.

Atanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Bitlislilerin başarılı belediyecilik hizmetlerine kavuşması ve yerel yönetim çalışmalarının kaliteli şekilde yürütülmesi için ilk adımı atmıştı. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın tavsiye ve yönlendirmeleriyle Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, bu görevi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne vermişti.

Bu çerçevede geçen günlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da üst düzey bürokratlarıyla birlikte Bitlis'i ziyaret etmiş, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Çınar'la bir araya gelmişti.

"Bitlis artık Samsun'un bir kardeşidir"

Konuk Vali Yardımcısı Kamil Güzel, dün Başkan Yılmaz'la birlikte şehirde incelemelere başladı. Konuğuna Atatürk Parkı ve Onur Anıtı, Bulvar AVM ve Çiftlik Caddelerini gezdirerek buralarda yapılan şehircilik uygulamaları hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, kardeş Bitlis heyetini Samsun'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bitlis artık Samsun'un bir kardeşidir. Bu kardeşliğimizin gereği olarak yerel yönetim hizmetleri ve çalışmalarımızdaki başarılarımızı ve tecrübelerimizi Bitlis'te de hayata geçireceğiz. Sayın Vali Yardımcımız ve aynı zamanda Bitlis Belediye Başkan Yardımcılığına vekalet eden konuğumuz bu çerçevede bizleri ziyarete geldiler. Burada oldukları süre içerisinde kendilerine ve beraberindeki heyete Samsunumuzda hayata geçirdiğimiz rekreasyon, peyzaj, sokak iyileştirmeleri ve çevre projeleri ile ilgili bilgi ve tecrübelerimizi anlatacağız. Birlikte Bitlis için neler yapabileceğimizi konuşup bunun adımlarını atacağız" diye konuştu.

Konuk Heyet bugün de Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt rehberliğinde Amisos Tepesi, Amazon Adası ve Köyü, Adnan Menderes Bulvarı, Çobanlı İskelesi ile Atlı Binicilik Tesislerini gezerek bilgi aldılar. Heyette Vali Yardımcısı Güzel'in yanı sıra, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memduh Kınay, Bitlis Belediyesi İmar İşleri Müdürü Ekrem Bulut ve KUDEP sorumluları bulunuyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı Yusuf Ziya Yılmaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title