Haberler

Karayalçın: Açıklama Yapılmalı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, 'Ergenekon' Soruşturması Çerçevesindeki Gözaltılarla İlgili Gerekli Açıklamanın Derhal Yapılmasını ve Toplumun Aydınlatılmasını İstedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesindeki gözaltılarla ilgili gerekli açıklamanın derhal yapılmasını ve toplumun aydınlatılmasını istedi.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde yapıldığı söylenen gözaltına almaların ''Türk toplumunda büyük bir gerilim yarattığını'' ifade etti.

''Anayasa Mahkemesi kararlarını en ağır şekilde eleştirenlerin, bu olay karşısında, 'Yargının kararlarına saygı duymak gerekir' demelerini hayretle karşılıyoruz'' diyen Karayalçın, şunları kaydetti:

''Toplumumuzda önemli yerleri olan emekli generallerin, oda başkanlarının, basın ve sivil toplum örgütleri mensuplarının hiçbir açıklama yapılmadan gözaltına alınması, tahkikatın gizliliği gerekçesiyle bir sis perdesi arkasına çekilemez.

Ceza Muhakemeleri Kanunu çerçevesinde, konuyla ilgili olarak, Başsavcı Yardımcısı veya Başsavcı veya Adalet Bakanı, o da olmazsa Başbakan, o da olmazsa Cumhurbaşkanı ülke kamuoyuna gerekli açıklamayı derhal yapmalı ve toplumu bu konuda aydınlatmalıdır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title