Haberler

Karamanlı'da Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri

10.Karamanlı Ceviz Mermer ve Yayla Şenlikleri'nde belediye parke taşı fabrikasının açılışı yapıldı, toplu sünnet töreni, mermercilik konulu sempozyum ve konserler gerçekleştirildi.

10. Karamanlı Ceviz Mermer ve Yayla Şenlikleri'nde belediye parke taşı fabrikasının açılışı yapıldı, toplu sünnet töreni, mermercilik konulu sempozyum ve konserler gerçekleştirildi.

Belediye parke taşı fabrikasının açılışını yapan Kaymakam Uğur Akmeşe ve Belediye Başkanı Mehmet Özger, tesiste incelemelerde bulundu. Fabrikada üretim yapan sistemin komple yenilendiğini anlatan Başkan Özger, önceden 16 personelle günde en fazla 200 metrekare üretim yapabilirken, yeni sistemle personel sayısını 4'e düşürüldüğünü ve günde 22 bin 500 kilitli parke ile toplam 625 metrekare üretim yapabilir hale geldiklerini kaydetti.

Üretim ünitesi ve taş toplama robotunun bulunduğu tesislerin 450 bin liraya malolduğunu ifade eden Özger, şöyle konuştu:

"Bu rakamın 249 bin lirasını, İller Bankası'ndan alınan kredi ile karşıladık. Geriye kalan yaklaşık 201 bin lirayı da belediyemiz öz kaynaklarından sağladık. Öncelikle ürettiğimiz parke taşlarıyla ilçe genelindeki cadde ve sokaklar döşenecek. Daha sonra her yönüyle kaliteli olan parke taşlarını satarak gelir elde etmeyi hedefliyoruz."

Açılışın ardından Kaymakam Akmeşe ve Belediye Başkanı Özger, mermer firmalarının stantlarını ziyaret etti.

İlçede faaliyet gösteren mermer firmalarının yetkilileriyle görüşen Kaymakam Akmeşe, firma yetkililerinden sıkıntı ve istekleri konusunda görüş aldı. Kaymakam Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamanlı'da mermerciliğin oldukça yol kat ettiğine işaret etti.

Karamanlı'da istihdam konusunda ülke genelinden farklı bir tablo görüldüğüne dikkati çeken Kaymakam Akmeşe, "İlçemizde işsizlik oranı yüzde eksi yüzde 10 seviyesindedir. Buradaki bütün mermer firmaları devamlı çalıştıracak işçi arıyor. Kalifiye işçi aramamalarına rağmen işçi ihtiyaçlarını bir türlü gideremiyorlar. Yeterli işçileri olmadığı için tam kapasite ile çalışamıyorlar. İş arayan vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz" dedi.

-31 çocuk sünnet ettirildi-

Şenlik kapsamında belediye tarafından sünnet ettirilecek 31 çocuk için eğlence düzenlendi. Şenlik alanında yapılan eğlenceye katılan Başkan Özger, sünnet çocuklarına saat hediye etti.

Kaymakam Akmeşe ve Başkan Özger, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen

"Karamanlı'da Mermercilik" konulu sempozyumda mermerciler ile bir araya geldi. Mermercilik, Çevresel Etki Değerlendirmeleri Raporu, arıtma teknolojileri ve çevresel duyarlılık konularının ele alındığı sempozyuma mermercilerin fazla ilgi göstermedi.

Şenlikler kapsamında akşam düzenlenen etkinliklere de AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Karamanlı'nın mermercilikte öncü olduğunu dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Karamanlı'nın Türkiye ekonomisine katkısına işaret etti. İlçede işsizlik olmamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Özçelik,

"Mermer işletmelerinde fiziken çok yoğun bir çalışmayı tercih edebilen insanlarımız var. Mermercilerin ilçemize daha fazla yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Karamanlı'daki yatırımcılar bir adım atarsa biz hükümet olarak 5 adım, 10 adım atarız" dedi.

Şenlik kapsamında Yağmur Ercan ve Onur Akın konser verdi.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Güç Gönel - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özger Karamanlı Burdur Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title