Haberler

Tarım arazileri boş kalmayacak

Güncelleme:

Hububat ekimine başlanan Karabük'te boş hiçbir arazinin kalmaması hedefleniyor.

Hububat ekimine başlanan Karabük'te boş hiçbir arazinin kalmaması hedefleniyor.

Hububat, baklagil ve yem bitkileri üretiminin ağırlıklı olduğu kentte, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılıyor.

Üretimde ilk sırayı hububatın aldığı Karabük'te, 2019-2020 'de 111 bin dekar alanda buğday, 28 bin dekar alanda arpa, 62 bin dekar alanda ise yem bitkisi ekildi.

Karabük'te "Ata Tohumu, Ata Toprağında Projesi" kapsamında, ekmeklik ve makarnalık buğdaylara kıyasla daha dayanıklı, lif açısından zengin, protein değeri yüksek siyez buğdayı da yetiştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen, 2 bin 350 dekar alanda ekimi yapılan siyez buğdayında bu yıl yaklaşık 470 ton ürün alındı.

Yağmurların başlamasıyla yeni sezon ekimlerine başlanan kentte hedef, boş hiçbir arazinin kalmaması yönünde.

"Geçen yılı çok bereketli geçirdik"

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, AA muhabirine, sonbahar yağmurlarıyla Karabük'te 2021 üretim sezonu ekilişlerinin başladığını söyledi.

Geçen yılı çok bereketli ve güzel geçirdiklerini belirten Ayvalık, gelecek yılın da bereketli olmasını temenni etti.

Ayvalık, üretim sezonuna hazırlık için üreticilerin ihtiyacı olan hububat tohumluklarını Karabük'e getirdiklerini ifade ederek, "Bugüne kadar 220 ton buğday, 50 ton arpa ve 14 ton yem bitkisi tohumluğunu sonbahar ekilişlerinde üreticilerin hizmetine sunduk. Tohumları İl Özel İdaresi destekleriyle aldık." dedi.

Ayvalık, bu yıl hububattaki verim durumunun gelecek yıl da olmasını arzu ettiklerini dile getirerek, şöyle konuşu:

"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak en büyük hedefimiz boş hiçbir tarlanın kalmaması yönündedir. Bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştırmaktayız. Ekilişlerimiz yaklaşık bir buçuk ay daha devam edecek. Kasım sonuna kadar sahalardayız. Üreticilerimizle birlikteyiz, üretimdeyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Ayvalık Karabük Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title