Haberler

Karabük: Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Dünya Çevre Günü sebebiyle öğrenciler, Karabük merkezde bulunan çamlık piknik alanında temizlik yaptı.

Dünya Çevre Günü sebebiyle öğrenciler, Karabük merkezde bulunan çamlık piknik alanında temizlik yaptı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen piknik alanı temizliğine yaklaşık 80 öğrenci katıldı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtılan tişört, şapka ve eldivenleri giyen öğrenciler, Çevre Derneği tarafından dağıtılan poşetlere piknik alanında biriken tüm çöpleri topladı. Öğrencilerin topladığı çöplerin poşet, patlak top, teneke kutu ve içki şişelerinden oluşması dikkat çekti.

Karabük İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, her şeyin başının eğitim olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın doğayla iç içe olmasını sağlamak için oluşturduğumuz piknik alanlarının temizliği çok önemli. Vatandaşların bilinçsizce attığı çöpler, kötü görüntüler oluşturuyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak zorundayız. Temiz ve tekrar gelinebilir bir piknik alanı için vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki çevremiz, bizim görünen çehremizdir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title