Haberler

Kahvehanenin davetsiz misafirlerini fıstık ve cipsle beslediler

Güncelleme:

Erzincan'da, zaman zaman geldikleri kahvehanede beslendikleri için insanlardan kaçmayan kargalar, masalarına ve omuzlarına kondukları vatandaşların adeta maskotu oldu.

Erzincan'da, zaman zaman geldikleri kahvehanede beslendikleri için insanlardan kaçmayan kargalar, masalarına ve omuzlarına kondukları vatandaşların adeta maskotu oldu.

Kentte bir kişi tarafından yavru iken beslenip ardından doğaya salındığı belirtilen bazı kargalar, yaklaşık bir ay önce kent merkezine bağlı Yalınca köyünde kahvehane işleten Selçuk Güzel'e (37) ait kahvehane çevresine gelmeye başladı.

Doğal yaşamlarında insanlara yaklaşmayan kargaların vatandaşlardan kaçmadığını fark eden Güzel de kargalara yem attı.

Bunun üzerine zaman zaman kahvehaneye gelen kargalar, müşterilerce de fıstık, cips ve ekmek ile beslenmeye başlandı.

Maskotu oldukları kahvehanedeki vatandaşların omzuna ve masalarına konan sevimli kargalar, vatandaşlarca korunarak besleniyor.

Kahvehane sahibi Güzel AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aydır zaman zaman kahvehaneye gelen kargaların insanlardan kaçmayıp ellerinden beslendiğini görünce kargaları görüntü ve fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Güzel, sosyal medyada da paylaştığı görüntülerin çok beğenildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Köyümüze önce evcilleşmiş şekilde bir karga geldi, vatandaşların sohbet ettiği kahvehane ortamında masalarda gezmeye başladı. Genellikle insanlarla iletişimi iyi olmayan kargalar resmen evcilleşmiş gibiler, bugüne kadar böyle bir durum görmemiştik. Bu durum biraz enteresan geldi, o an fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medyada paylaştım, bayağı bir fenomen oldular."

Güzel, kargaların son 3 gündür kahvehaneye gelmediğini ve doğaya döndüklerini düşündüklerini belirterek, "Kargaların bir başka köydeki bir kişi tarafından yavru iken beslendikleri için evcilleştikleri belirtiliyor." dedi.

Kargaların zaman zaman geldikleri kahvehanenin maskotu olduğuna işaret eden Güzel, yeniden gelmeleri halinde kargaları beslemeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Medya Erzincan Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title