Haberler

Kadınlardan Tabutlu Ve Gelinlikli Eylem

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", kadına yönelik şiddeti Taksim'de düzenledikleri eylemle kınadı.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", kadına yönelik şiddeti Taksim'de düzenledikleri eylemle kınadı. Eyleme tabut getiren grup, daha sonra tabutun üstüne gelinlik koyarak kadın cinayetlerine dikkat çekti.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, saat 19. 00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplandı. Sloganlar atarak Galatasaray Lisesi önüne doğru yürüyüşe geçen eylemciler "Kadını Katleden Erkeğe, Korumayan Devlete Karşı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız" yazılı pankart açtılar. "Yaşasın Kadın Dayanışması", "Kadın Cinayetlerini Durduracağız" şeklinde slogan atan grup üyeleri, yol boyunca zaman zaman alkış tuttu, zaman zaman ise oturdu. Grup, yanlarında getirdikleri tabutun üzerine gelinlik koyarak kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Fikriye Yılmaz, "2010 yılının ilk 7 ayında 226 kadın cinayete kurban gitti. 478 kadın tecavüze uğrarken, 722 kadın ise taciz edildi. Aile içi şiddet kapsamında 6 bin 423 kadın şiddete maruz kalarak hastanelik oldu. Son bir haftada 3 kadın kocasından boşanmak istediği için öldürüldü. Bu rakamlar bir katliama işaret etmektedir. Devlete, kadını katleden, bununla da yetinmeyip kadına işkence eden ailenin kimin için sağlıklı olduğunu soruyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

- İstanbul / Beyoglu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title