Haberler

Kadın Bisikletçiler 'Zafer' İçin Pedal Çeviriyor

MERKEZİ Muğla'da olan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen, 'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' projesi Muş'a ulaştı.

MERKEZİ Muğla'da olan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen, 'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' projesi Muş'a ulaştı. Muşlu kadın bisikletçiler Bingöl'den teslim aldıkları bayrağı Erzurum'a götürmek üzere yola çıktı.

Muş'ta projede gönüllü olarak yer alan 5 kadın bisikletçi, teslim aldığı ay yıldızlı bayrağı, Erzurum'a götürmek üzere Muş'tan ayrıldı. Karayolunda tek sıra halinde seyir eden kadın bisikletçiler grubu, tarihi yapıları ve eşsiz tarihi güzellikleri de görme şansı elde etti. Yol kenarında Muş elmasının tadına bakan kadın bisikletçiler, Varto İlçe Kaymakamını ziyaret etti. Ardından Varto ilçesine bağlı Leylek, Sazlıca, Armutkaşı ve Çaylar köyleri ve Bingöl'ün Karlıova ilçesi güzergahın dan Erzurum'a doğru yola çıktı.

Bingöl temsilcisinden ay yıldızlı bayrağı devir alarak Erzurum'a götüreceklerini ve kadınların bu görevi üstlenmesinin önemli olduğunu belirten Muş ekibi sözcüsü Demet Deniz, proje aracılığıyla sağlıklı yaşam ve insanların mutlu olabilmesi için sporun ne kadar önemli olduğunu söyledi. Muş'un da bir kadın bisiklet grubu olduğuna dikkat çeken Deniz, şunları söyledi:

"Mor Pedal Bisiklet Derneği bir etkinlik düzenliyor. Ülke genelinde elden ele bayrak teslim edilecek. Bizde gönüllü olarak buna katılmak istedik. Bayrağı Bingöl'den teslim aldık. Şuanda yoldayız sabahın erken saatlerinden yola çıktık. Hem spor yapıyoruz hem de doğayla iç içeyiz. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için hepimiz çok mutluyuz."

Kadınlar ekibini ağırlayan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin "19 Mayıs'ta başlayıp bütün ülke çapında bisiklet sürerek sporu yaygınlaştırma, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bir faaliyet. Aynı zamanda 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'un önemini de gençlere aşılama, milli duyguları uyandırma projesi. Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı'nda da önde kadınlar var yani, kadınlarımız her yerde bizim. Kadınlarımızın Muş'ta bu işe önderlik yapmaları bizi sevindirdi" diye konuştu.

Ay- yıldızlı bayrağı Erzurum'a götürmek için zorlu yollarda pedal çeviren ekip üyesi Aylin Sinem Gültaç ise "Muğla'dan yola çıkan Türk Bayrağımız çeşitli illeri dolaşarak Muş'a kadar ulaştı. Muş'ta teslim aldık. Muş'tan yola çıkarak önce Varto'ya geldik ve bizi çok iyi ağırladılar. Buradan yola çıkarak Erzurum'a geçip bayrağı teslim edeceğiz. Bizim amacımız Türk kadınının gücünü göstermek" dedi. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title