Haberler

Kabin Basıncı Düşen Uçak, Alçak İrtifadayla İniş Yaptı

Pegasus Havayolları'nın Liege-bodrum Seferini Yapan Boeing 737-800 Uçağı, Kabin Basıncı Düşünce Bodrum'a Alçak İrtifada Seyrederek İnebildi.

Pegasus Havayolları'nın Liege-Bodrum seferini yapan Boeing 737-800 uçağı, kabin basıncı düşünce Bodrum'a alçak irtifada seyrederek inebildi.

Alınan bilgiye göre, Belçika'nın Liege Havalimanı'ndan Bodrum Havalimanı'na gitmek üzere dün akşam saatlerinde Liege'den havalanan Pegasus Havayolları'nın 5337 sefer sayılı Boeing 737-800 tipli uçağının, Yunanistan hava sahası üzerinde kabin basıncı düştü. Buna bağlı olarak uçağın kaptan pilotunun kontrolünde irtifası düşen uçağın içindeki oksijen maskeleri açıldı. Olayın hemen ardından uçağın kokpit ekibi, önce Atina Havalimanı'nın, sonra da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın kulesiyle irtibata geçti.

Başlangıçta İzmir'e acil iniş yapmayı düşünen kaptan pilot, daha sonra düşük irtifada seyrederek Bodrum Havalimanı'na iniş yapmaya karar verdi.

Pilot, Bodrum'a inişi sorunsuz ancak oksijen maskeleri açık bir biçimde gerçekleştirirken, uçakta bulunan 126 yolcu, havalimanı apronundan saat 19.30 sıralarında hızlı bir biçimde tahliye edildi.

Yaşananlar üzerine uçakta bulunan yolcuların, kabin basıncında meydana gelen değişim nedeniyle hafif derecede orta kulak sorunu yaşadığı ama önemli bir sağlık problemi bulunmadığı öğrenildi. Yolcu ve bagaj tahliyesi gerçekleştikten sonra uçak, Bodrum'daki teknik servis tarafından ilk kontrolleri yapıldıktan sonra boş olarak kapsamlı bir bakımdan geçirilmek üzere Bodrum'dan Antalya'ya götürüldü.

(TC-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title