Haberler

Japonya'da ABD Konsolosluğu'na Molotoflu Saldırı

Japonya'da, Ülkedeki Amerikan Askerlerinin Çoğunun Üslendiği Okinawa Adasındaki ABD Konsolosluğuna Molotofkokteylli Saldırı Düzenledi. Saldırıda Ölen ya da Yaralanan Olmadı.

Japonya'da, ülkedeki Amerikan askerlerinin çoğunun üslendiği Okinawa adasındaki ABD konsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Polis, molotofkokteylinin konsolosluk bahçesine düştüğünü açıkladı, saldırıyla ilgili ayrıntı vermedi. Bir görgü tanığı polise, saldırı sonrası bir kişinin motosikletle olay yerinden kaçtığını söyledi.

Tokyo'nun 1600 kilometre güneyindeki Okinawa adası, ülkede üslenen 50 binden fazla Amerikan askerinin yarısından fazlasını ağırlıyor.

ABD'nin Japonya ile ikili güvenlik anlaşması uyarınca bu ülkede bulunan üsleri ve on binlerce askeri, Japon halkının çoğunluğunun üslerin gürültüye, hava kirliliğine, askerlerin de çeşitli suçlara yol açtığı şikayetine neden oluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title