Haberler

İzmit'te Torba Yasa Tasarısına Protesto

İzmit'te AK Parti İl Binası Önünde Sgerçekleştirilen Gösterilerde 2 Bine Yakın Sendikacı ve İşçi Torba Yasa Tasarısı'nı Protesto Etti.

Türk-İş Konfederasyonu'na üye sendika işçilerinin katılımıyla İzmit'te AK Parti İl binası önünde sgerçekleştirilen gösterilerde 2 bine yakın sendikacı ve işçi Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

İzmit'te Perşembepazarı Meydanı'nda saat 17.00'de başlayan protesto gösterilerine Türk-İş Konfederasyonu'na üye tüm sendikalırın temsilcileri ile işçiler katıldı. Gölcük Tersanesi'nde çalışan Türk Harb-İş Sendikası üyesi işçilerinin de aralarında bbulunduğu grup "Hükümet yasanı al başına çal", "Zafer direnin işçilerin olacak", "Birleşe birleşe kazanacağız." şeklinde slogan attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi daha sonra meydanın yakınındaki AK Parti İl Binası önünde devam etti. Burada işçiler adına konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Başkanı Adnan Uyar, torba yasasının kabuledilemeyecek bir yasa olduğunu söyledi. Hükümetin işçilerin işsizlik sigortası fonuna bir kez daha el uzatmakta olduğunu söyleyen Adnan Uyar, "Tasarıyla hükümet işsizlik sigortası fonunun bir önceki yıl gelirlerinin yüzde 30'una 'istihdamı arttırmak' gerekçesiyle el koymakta. Bu miktarı yüzde 50'ye kadar çıkarma yetkisini de almaktadır." dedi.

Hükümetin, işverenlerin maliyetlerini düşürmek için esnek çalışma düzensizliğini genişletmekte olduğunu da ileri süren Adnan Uyar, "Tasarıyla evden çalışma, uzaktan çalışma kavramları iş kanununa yerleştirilmek isteniyor. Hükümet sosyal güvenlikte beklenen düzenlemeleri yapmamıştır." diye konuştu.

İşçiler protsto gösterilernin ardından müzik eşliğinde halay çektikten sonra olaysız birşekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title