Haberler

İzmit'te '249 Şehit İçin 249 Bin Yasin' Etkinliği

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişi için 249 bin Yasin-i Şerif okunması amacıyla internette 'duaya davet' etkinliği başlattı.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişi için 249 bin Yasin-i Şerif okunması amacıyla  internette 'duaya davet' etkinliği başlattı. İnternet sayfasını ziyaret edecek olanlar kaç Yasin-i Şerif okuyabileceğini belirtecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde 249 şehidi törenle anacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik 15 Temmuz Cumartesi akşamından 16 Temmuz Pazar sabahına kadar aralıksız devam edecek. Program öncesinde şehitlere 249 bin Yasin-i Şerif okunması için internet üzerinden duaya davet etkinliği düzenlendi. Vatandaşların katılımıyla her şehit için bin adet olmak üzere 249 bin Yasin-i Şerif okunacak. Yasin okumak isteyenler 'www.duayadavet.org' sitesinden kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesine girenler kaç Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede ayrıca 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve fotoğrafları, darbe gecesi yaşananları anlatan bilgi ve görseller ile etkinlik programı yer alıyor.

Etkinlik gecesinde ise Türkiye'nin farklı illerinden gelecek 249 hafız, sahnede oluşturacakları Türk Bayrağı kareografisiyle şehitler için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek. Önder İmam Hatipliler Derneği'nin yapacağı çalışma kapsamında, etkinlik öncesinde farklı illerdeki imam hatip liselerinde eğitim gören 249 hafız öğrenci, program tarihine kadar 15 Temmuz şehitleri için hatim okuyacak.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title