Haberler

İzmir Şehidini Uğurladı

Diyarbakır Lice'de teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Astsubay Selman Aksu gözyaşları içinde uğurlandı.

Diyarbakır Lice'de teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Astsubay Selman Aksu gözyaşları içinde uğurlandı. Şehit asker için düzenlenen cenaze töreninde annesi Şerin Aksu'nun oğlunun askeri şapkasına sarılarak teselli bulmaya çalıştığı anlar yürek dağladı.

Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen Astsubay Selman Aksu için Bostanlı Beşikçioğlu Cami'nde öğlen namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Şerin ve babası Hayrettin Aksu çifti, oğulları Şükrü, Mehmet, Mustafa, Murat ve evin tek kızı olan Emine Aksu kardeşlerinin cenaze töreninde yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştığı gözlendi. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk,Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever

ile

AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema ile İlknur Denizli, askeri yetkililer ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın ve Milli Savunma Bakanlığı'nın da cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü. Oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutu başında Kürtçe ağıtlar yakan aile güçlükle teskin edilmeye çalışıldı. Cenaze töreninde İl Müftüsü İlyas Öztürk tarafından şehitlik mertesinin önemine değinilerek şehit ailesine sabır dilendi.

OĞLUNUN ŞAPKASINDA TESELLİ BULDU

Cenaze töreninde anne Şerin Aksu'nun oğlunun askeri şapkasına sarılarak teselli olmaya çalıştığı baba Hayrettin Aksu'nun gözyaşları içinde taziyeleri kabul ettiği şehidin teyzesi Emine Aksu'nun da yeğeninin fotoğrafını elinden düşürmediği görüldü.

Cenaze namazının ardından top aracına konulan şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının selamlama töreninin ardından Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

Öte yandan, törende İzmir'de hava sıcaklığının 35 derecenin üstünde olması nedeniyle naaş başında nöbet tutan askerlerin terledikleri ve komutanlarının terlerini peçete ile sildiği de dikkatlerden kaçmadı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İzmir Lice Politika Güncel Haberler

title