Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Çiğli Mavişehir'de Karşıyaka Spor Kulübü için spor kompleksi yapılmasını ve bölgenin ticaret seçenekli konut alanı olarak belirlenmesini içeren önerge oy birliğiyle reddedildi.

Çiğli Mavişehir'de Karşıyaka Spor Kulübü için spor kompleksi yapılmasını ve bölgenin ticaret seçenekli konut alanı olarak belirlenmesini içeren önerge oy birliğiyle reddedildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2. Birleşimi Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, imar planlarında "yol, yeşil alan, spor tesisi, resmi tesis, otopark, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar için kamuya ayrılan alan" niteliğindeki Çiğli ilçesi Mavişehir yakınındaki bölgenin "spor kompleksi ve ticaret seçenekli konut alanına dönüştürülmesi" hakkında önerge görüşüldü.

Yaklaşık 100 dönümlük arazinin sahibi iş adamının 56 dönümünü Karşıyaka Spor Kulübüne yapılacak stat için bedelsiz bağışlaması, 19 dönümün yol genişletme çalışmaları için belediyeye terk etmesi ve kalan 22 dönümlük bölümün de imara açılmasını içeren önerge İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda oy birliğiyle reddedildi.

Komisyon raporunun meclis toplantısında görüşülmesi sırasında söz alan AK Partili Meclis üyesi Kerem Ali Sürekli, bölgenin teknik olarak incelendiğini ve stat için uygun bulunmadığını belirtti.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün yıllardır stada özlem duyduğunu ifade eden Sürekli, "2009 yılında stat konusunda verilmiş bir söz vardı. 100. yılında Karşıyaka'nın stada kavuşması en büyük dileğimiz. Karşıyaka Örnekköy'de yapılacak bir stat konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamalar var. Örnekköy'e yapılacak stada ticari kazanç imkanı sağlanması da kulüplere sahip çıkılması konusunda önemli bir örnek olacaktır" dedi.

CHP'li Meclis üyesi Necat Yılmaz da Karşıyaka'da yapılacak stadın İzmir için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından plan değişikliğini reddeden komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi, Karşıyaka Spor Kulübü için Çiğli'de stat yapılmasına ilişkin proje de gündemden kalktı.

-Kamulaştırmasız el atma tartışması-

Meclis toplantısında belediyenin çalışmaları sırasında "kamulaştırmasız el atma" uygulaması konusunda tartışma yaşandı.

AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar, belediyenin 100 bin metrekarelik alanda çalışma yaptığını, vatandaşın 50 metrekarelik arsasına da kamulaştırmasız el attığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Arsa sahibi de dava açıyor ve kazanıyor. İkinci bir dava açılmaması için Hukuk Komisyonu Başkanlığı da fazla ödeme yapılmasını içeren önergeyi kabul ediyor. Belediyenin 100 bin metrekarelik alanda yeri mi yok da gidip vatandaşın 50 metrekare arsasına el atıyor? Bu mecliste alınan kararlar hukuka uymalı, mağduriyetin giderilmesine yönelik olmalı. Bazı insanların 5 para etmez mülklerinin değerinin yükselmesine engel olunmalı."

CHP'li Sırrı Aydoğan'ın "Hukuki konularda mecliste prensip kararı alınamaz" demesi üzerine Yusuf Kenan Çakar, "Siz istediğinizi söyleyebilirsiniz ama bize çemkiremezsiniz" dedi.

Sırrı Aydoğan, Yusuf Kenan Çakar'ın sözlerinin ardından meclis toplantısını terk etti.

Toplantı salonuna yeniden gelen Sırrı Aydoğan'ın konuşması sırasında sinirli davranışlar sergilediğini kaydeden Çakar, kamulaştırmasız el atma konusunda parti grubunun görüşünü anlatmaya çalıştığını söyleyerek, "Sözümü geri alıyorum" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title