Haberler

İsveç Türkmen Federasyonu, Kerkük'ün Kurtuluşunu Kutladı

İsveç’teki Türkmen derneklerinin çatı örgütü olan İsveç Türkmen Federasyonu, Kerkük’ün kurtuluşunu kutladı.

İsveç'teki Türkmen derneklerinin çatı örgütü olan İsveç Türkmen Federasyonu, Kerkük'ün kurtuluşunu kutladı.

İsveç Türkmen Federasyonu, dün akşam düzenlenen bir akşam yemeğinde Irak'ın Türkmen kenti Kerkük'ün Peşmergelerin elinden kurtarılmasını kutladı. Etkinlikte, Türkmen Federasyonu Başkanı Suham Arslan konuşma yaptı. Arslan, "Kerkük ve ona yakın şehirlerin kurtuluşu için bir kutlama düzenledik. Bu kutlamaya Türk ve Tatar dernekleri katıldı. Hepimiz biliyoruz ki Kerkük, Tuz ve Telafer Türkmen şehirleridir. Bu şehirler ve bölge bölücüler tarafından işgal altındaydı.Çok büyük sorun haline gelmişti. Bilhassa Kerkük bir terör yuvası gibiydi. Ama bu problem akılla ve mantık içinde çözüm buldu. Bunda Irak Ordusu ve emniyet güçleri tarafından zafer kazanıldı.

Öte yandan, Türkmenlere de çok teşekkür ederiz. Kerkük teröristlerden temizlendi. Kürtler tarafından sözde referanduma Türkmenler aslanlar gibi direndi. Gelecek süreçte milletimiz örgütlenir ve haklarını Bağdat Hükümeti'nden anlaşarak alırlar" şeklinde konuştu.

Peşmerge, Haziran 2014 yılında terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkmasından dolayı Irak ordusu tarafından boşaltılan Kerkük'teki birçok stratejik noktayı ele geçirmişti. 25 Eylül'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği bağımsızlık referandumuna Kerkük'ün de dahil edilmesinin ardından, Bağdat yönetimi Kerkük'e operasyon düzenlemişti. Irak ordusu ile müttefikleri çatışma yaşanmadan Kerkük'ün büyük bir bölümünü kontrol altına almıştı. - STOCKHOLM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağdat Kerkük İsveç Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title