Haberler

İstanbul'da Fuhuş Operasyonu: 83 Gözaltı

Güncelleme:

İstanbul Aksaray'da düzenlenen bir fuhuş operasyonunda tam 83 kişi gözaltına alındı.

Fatih'te yabancı uyruklu kadınların fuhuşa zorladığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 3 otel ve 2 diskoya baskın düzenledi.

Baskında içlerinde işletmeciler ve personelin bulunduğu 23 kişi ve fuhuşa zorlandığı iddia edilen 60 yabancı uyruklu kadın Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 5 sorumlu personele ise 'İnsan ticareti yapmak' ve 'fuhuşa aracılık etmek' suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Aksaray'da 3 gün önce bir diskoya yapılan baskında gözaltına alınan Özbekistan uyruklu bir kadın ifadesinde, kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını söylemesi üzerine polis soruşturmayı derinleştirdi.

Aynı baskında gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece "İnsan ticareti yapmak" suçundan tutuklanırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, yeni bir

operasyonun hazırlığını yaptı.

Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine yabancı uyruklu kadınların zorla tutulduğu ve fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 3 otel ve 2 diskoya şok baskınlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda Ukrayna, Moldova, Türkmenistan ve Özbekistan uyruklu 60 kadın ve içlerinde işletmeci ve personelin bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

"YÜZÜMÜZ ÇOK GÜZEL ONUN İÇİN KAPATIYORUZ"

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadınlar tanınmamak için yüzlerini mont ve kazaklarıyla gizlemeye çalıştı.

Basın mensuplarının "Yüzünüzü neden kapatıyorsunuz" sorusuna bir kadın "Yüzümüz çok güzel onun için kapatıyoruz" yanıtını verdi. Yabancı uyruklu kadınların önce sağlık kontrolünden geçirileceği ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

İçlerinde işletmeciler ve sorumlu personel olan 5 kişiye ise "İnsan ticareti yapmak" ve "Fuhuşa aracılık etmek" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özbekistan İstanbul Aksaray Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title