Haberler

İstanbul'da Çete Operasyonu

Çete Operasyonunda Gözaltına Alınan ve Aralarında Bir Binbaşının da Bulunduğu 23 Kişiden 21'i Savcılık Sorgusunun Ardından Tutuklanma Talebiyle Nöbetçi Mahkemeye Sevk Edildi.

Çete operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında bir binbaşının da bulunduğu 23 kişiden 21'i savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nezaret yerine adliye bahçesinde bekletilen binbaşı, görüntülendiğini fark edince oturduğu yerden kalkarak uzaklaştı.

Küçükçekmece, Büyükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar ve Kadıköy'de gerçekleştirilen ve uzun bir süredir takip edilen çeteye yapılan eşzamanlı operasyonda şebeke liderinin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 24 kişi gözaltına alındı. Aralarında topçu birliğinde görev yaptığı öğrenilen binbaşı E.T.'nin de yer aldığı 3'ü kadın 23 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Gözaltına alınan binbaşı E.T., sivil kıyafetli askeri inzibatlar tarafından hakim ve savcıların kullandığı arka kapıdan adliyeye getirildi. Sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Savcılık tarafından sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından 2 kadın şüpheli serbest bırakılırken bir kadın ve binbaşının da aralarında bulunduğu 21 kişi, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. "Örgüt kurmak", "örgüte üye olmak", "gasp" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" gibi

çeşitli suçlardan mahkemeye sevk edilen şüphelilerin sorgularının devam ettiği belirtildi.

Binbaşı E.T., sağlık kontrolüne geldiği gibi yine arka taraftan dolandırılarak çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından şüpheli binbaşı, nezaret yerine adliyenin ön bahçesindeki sahil kısmında bekletildi. Beşiktaş iskelesinde bankta oturan E.T., görüntülendiğini fark edince oturduğu yerden kalkarak uzaklaştı.

(YM-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title