Haberler

İstanbul: Ahmet Ertegün Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABD'de Vefat Eden, Atlantic Records'un Sahibi Ahmet Ertegün, Ailesi ve Sevenleri Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı. Cenaze Törenine, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Yanı Sıra, Dünyaca Ünlü Müzik Prodüktörleri de Katıldı.

ABD'de vefat eden, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, dünyaca ünlü müzik prodüktörleri de katıldı.

Ertegün için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işadamları Rahmi Koç, Ali Koç, müzisyenler Kerem Görsev, Gürer Aykal, Zülfü Livaneli, Ali Rıza Binboğa, Sezen Cumhur Önal, Kenan Doğulu, dünyaca ünlü şarkıcı Kıd Rock, Warner Müzic Başkan Yardımcısı Kevin Liles, Time Warner Ceo'su Lyner Kohen, Ertegün'ün ortağı Dave Reed, sevenleri ve yakınları hazır bulundu. Eşi Mica Ertegün tören sırasında taziyeleri kabul etti. Dünyaca ünlü müzik prodüktörlerinin de katıldığı törende, Ertegün'ün tabutunun üzerine Türk bayrağı konuldu.

Kısa bir konuşma yapan Abdullah Gül, Ertegün Ailesi ve tüm müzik camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. Manhattan'da Rolling Stones tarafından verilen konser sırasında kuliste düşen ve gördüğü uzun tedaviye rağmen kurtarılamayan Ahmet Ertegün'ün cenazesi, kılınan namazın ardından dualar eşliğinde camiden çıkarıldı. Cenaze, toprağa verilmek üzere Üsküdar'da Özbekler Tekkesi'nin yanında bulunan Ertegün Aile Mezarlığı'na gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title