Haberler

İstanbul: Abdullah Gül, Blaır'in Açıklamalarını Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, KKTC'ye Direkt Uçuşlardan Bahsetmesi ve Her Türlü İzolasyonların Kaldırılması Gibi Çok Kararlı Tavrının Çok Önemli Olduğunu Belirterek, "Blair Boşa Konuşmaz" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, KKTC'ye direkt uçuşlardan bahsetmesi ve her türlü izolasyonların kaldırılması gibi çok kararlı tavrının çok önemli olduğunu belirterek, "Blair boşa konuşmaz" dedi.

Milli Türk Talebe Birliği'nin, Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen 90. yıldönümü toplantısına katılan Bakan Gül, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, İngiltere'nin KKTC'ye doğrudan uçuşları başlatabileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Gül, "Bu önemli bir değerlendirme tabi. Blair, AB'nin en önemli ülkelerinden birinin başbakanı. Blair boşa konuşmaz. Brüksel'deki toplantılarda yaptığı konuşmalarda hep bunu söyledi. Bununla ilgili bildiğiniz gibi dışişleri bakanları bazı kararlar açıklayacak. İçeriğini bilmediğim için şu an bir şey diyemiyorum. Ümit ediyorum ki alınacak kararlar, gerçekten düzgün bir şekilde kısıtlamaları kaldıran kararlar olur. İngiltere Başbakanı'nın bu şekilde açıklamalarda bulunması direkt uçuşlardan bahsetmesi ve her türlü izolasyonların kaldırılması gibi çok kararlı tavrı, muhakkak ki çok önemlidir" dedi.

Blair'in açıklamalarının etkisinin sorulması üzerine Abdullah Gül, "Bir başbakanın ağzından çıkan lafların arkasından politika yapılır. Yani o ülke, politikasını ona göre geliştirir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title