Haberler

IŞİD, Kobani'ye Bayrak Dikti

Güncelleme:

Kobani'nin doğusundaki bir binada IŞİD bayrağının dalgalanmasının ardından kısa süre sonra da şehre hakim stratejik bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü.

Haber ajansları, önce Kobani'nin doğusundaki bir binada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağının dalgalandığını duyurdu. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra da şehre hakim stratejik bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü. Bu gelişmelerin ardından kentin düşmek üzere olduğu iddiaları dolaşmaya başladı.

İlgili Haberler

IŞİD, KOBANİ'YE BAYRAK DİKTİ

Reuters, Suriye'nin Kobani şehrinin doğu yakasında şiddetli çatışmaların ardından IŞİD bayrağının dikildiğini duyuruldu. Reuters, bu haberin, bir Türk askeri yetkili tarafından teyid edilerek geçildiğini söyledi. Görüntülerde Türkiye sınırında bulunan binanın üzerinde dalgalanan siyah bir bayrak olduğu dikkat çekti.

TEPELERE DE BAYRAK DİKTİLER

Kobani işgalinin 22. gününde YPG güçleriyle çatışmasını doruğa çıkaran IŞİD militanları kent merkezine doğru ilerliyor. Kobani'nin doğusunda bir binaya bayrak diken militanlar, günlerdir bombardımana tuttukları kentin güneydoğusundaki baz istasyonunun bulunduğu büyük tepeye ve kuzeydoğuda bulunan küçük tepeye de bayrak dikti. Sokak çatışmalarının hız kesmeden sürdüğü kentte IŞİD, merkeze doğru ilerleyişini sürdürüyor.

KOBANİ'NİN DÜŞTÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR AMA...

Söz konusu gelişme, Kobani'nin tam olarak düşmesi anlamına gelmese de çatışmaların iyice kızıştığını gösteriyor. BBC'ye konuşan İdris Nassar isimli yetkili, IŞİD'in Kobani için stratejik öneme sahip Mistenur tepesinin kontrolünü ele geçirdiğini ve kentin yakında IŞİD'in eline geçebileceğini belirtti.

AP: IŞİD GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Kobani'de savaşan Kürt güçlerinin IŞİD militanlarını geri püskürttüğünü iddia edildi. AP'nin haberine göre, Kobani'de savaşan Kürt güçleri IŞİD militanlarını geri püskürtmeyi başardı. Günler süren IŞİD saldırısı, iki tarafın da onlarca kayıp yaşamasına sebep oldu. Öte yandan, sınırın Türkiye tarafında bulunan bir AP muhabiri ise, Arapça yazılı siyah bir bayrağın Kobani'nin doğusunda dalgalandığını belirtti.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYORDU

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de (Ayn el Arap) süren çatışmalar sabah saatlerinde kentin doğu kısmında yoğunlaşmıştı.

30 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ın Felluce kenti ve çevresinde IŞİD'e yönelik saldırıları sonucu 30 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

NATO'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Kobani'nin doğusunda gerçekleşen yoğun çatışmaların ardından gerçekleşen olayın ardından NATO'dan flaş bir açıklama geldi ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için gerekirse harekete geçeriz" dedi.

TANKLAR KONUŞLANDI, AKAR SINIRDA

IŞİD ile YPG güçleri, Kobani'nin doğusunda Türkiye sınırına bir kilometre mesafedeki Kani Arap mahallesinde çatışıyor. Türk tankları Mürşitpınar sınır kapısına yakın tepelere konuşlandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Akar, Suruç'taki askeri birliklerde inceleme yapıyor. Kobani'den ağır bombardıman sesleri yükselmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Kobani Işid Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (446)

HOHOHO:

AYN EL ARAB İŞİDİN OLDU SİZ FOTOĞRAFLARA YAZIN KO BİLMEM NE HAYİNLER ARTIK EL SALLARSINIZ . :))

8
114
yanıtYanıtla
MARDİNLİ ARAP:

IŞIDI DESTEKLEMİYORUM AMA PKKYA KARŞI SAVAŞTIĞI İÇİN IŞIDE HELAL OLSUN.

33
48
yanıtYanıtla
on numara yorum:

helal sana

yanıt0
yanıt0
mert kalleş:

ÇOKTAN DÜŞTÜ:İŞİD BOİŞ DEGİL. ABD VE İNFGİLİZ ASKERLERŞNİ ÇÖLDE SAVAŞA ZORLUYOR:DAHA ÇOK KAFA KESER BU ZALİMLER. .

16
64
yanıtYanıtla
davet edi yorum:

bdp li milletvekilleri ve belediye başkanları;sizleri göreve davet ediyorum efendim. mehmetçiğin operasyonlarında kendinizi nasıl canlı kalkan yapıyorsanız, lütfen gidiniz kobanide de işite karşı canlı kalkan olunuz. hayırlı işler.

70
5
yanıtYanıtla
hakan altundağ:

yiyipte gidemezler

yanıt0
yanıt0
KARDAN ADAM:

kocum senın yüreğin yetmez o lafları etmye. . eğer ki biraz beyin olsaydı sende haberleri takıp ederdin. şimdi suruç''ta kimlerin canlı kalkan olduklarını görürdün. . . 7-70 e herkes orda gece gündüz nöbet tuttuyor. . . sen burda zırvalamaya devam et

yanıt0
yanıt0
ANKATA58:

GEREK AVRUPADAKİ KÜRTLER OLSUN GEREKDE TÜRKİYE SURYEDEKİ IRAKTAKİ KÜRTLER HERKES AYAKLANSIN YA TARİH YAZACAKSINIZ YA DA TARİH OLACAKSINIZ

56
15
yanıtYanıtla
hain:

önce sen bi cik görelim yat evde yat yangel yat sen ancak yasadigin ülkeyi karistirirsin

yanıt0
yanıt0
GÖRELIM:

CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM HIC TARIH YAZAMADIGINIZA GÖRE SONUC BELLI

yanıt0
yanıt0
Tüm 446 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title