Haberler

İşçiler Madenin Çalışmasını Köylüler İse Kapatılmasını İstiyor

Uşak'ın Eşme İlçesine Bağlı Kışladağı'nda Bulunan Altın Madeninin Kapatılmasıyla İlgili Olarak Çalışan İşçiler ile Bölgede Yaşayan Köylüler İki Ayrı Açıklama Yaptı. Madenin Kapatılması Nedeniyle İşten Çıkarılan Yaklaşık 200 İşçi Madenin Tekrar Açılmasını İsterken Köylüler Madenin Kapısına Kilit Vurulmasını İstedi.

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Kışladağı'nda bulunan altın madeninin kapatılmasıyla ilgili olarak çalışan işçiler ile bölgede yaşayan köylüler iki ayrı açıklama yaptı. Madenin kapatılması nedeniyle işten çıkarılan yaklaşık 200 işçi madenin tekrar açılmasını isterken köylüler madenin kapısına kilit vurulmasını istedi.

Uşak Kışladağı'nda bulunan ve TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen altın madeni geçen aylarda Manisa Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla kapatılmıştı. Bugün öğle saatlerinde madenin kapatılmasıyla ilgili olarak işçiler ve İnay köylüleri iki ayrı basın açıklaması yaptı. İlk olarak Atatürk Anıtı önünde toplanan 200 maden işçisi İstiklal Marşı okudu, ardından madenin kapatılmasını protesto etti. Maden kapatıldıktan sonra işsiz kaldıklarını iddia eden işçiler, zor durumda olduklarını bildirdi.

İşçiler adına yapılan açıklamada, "Çocuklarımıza bakamıyoruz. Aç kalsınlar da terörist mi olsunlar. Türkiye'nin her tarafında maden var. Bir avuç çapulcu ve onları destekleyen dış güçler yüzünden maden çalıştırılmıyor. Siyanürün çevreye zarar verdiği söyleniyor. Biz orada çalışıyoruz zarar verseydi biz ölürdük. İşlemin nasıl yürüdüğünü en iyi biz biliyoruz. Madene karşı çıkanlar derelerden akan kirli suya baksın. Yer altındaki madenlerin hiç birimize faydası yok. Madenlerimizi işlersek

zenginleşiriz" denildi.

İşçilerin bu açıklamasından kısa bir süre sonra Tritoğlu Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 köylü ve avukatları da altın madeninde sadece üretimin durdurulduğunu madenin kapısına tamamen kilit vurulmasını istediklerini ifade ettiler. Köylüler ve avukatları basın açıklamasının ardından Vali Kayhan Kavas'a yargı kararlarının tam olarak uygulanması için dilekçe verdi.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Avukat Ayşe Aygün, TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen altın madeni işletmesine ilişkin verilen ÇED olumlu raporu iptal edildi. Şimdi Manisa Bölge İdare Mahkemesi'nce madenin işletilmesine ilişkin verilen çalışma ruhsatının iptali amacıyla açılan davada yürütmeyi durdurma ve çalışma ruhsatının iptali kararı var. Bu maden tehlikelidir, insan sağlığı açısından risklidir. Yargı kararına rağmen artık bu madenin çalışmasına izin verenler, göz yumanlar

karşısında her türlü yasal hakkımızı kullanacağız" diye konuştu. Madenin kapısına kilit vurulmasını isteyen ve yargı kararlarının tam olarak uygulanmadığını iddia eden İnay köylüleri daha sonra Uşak Valisi Kayhan Kavas'a giderek yargı kararlarının tam olarak uygulanması için guruplar halinde dilekçe verdi.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title