Haberler

Iraklı Kadın Mimarın Dramı

Türk Kocasını Trafik Kazasında Kaybeden Iraklı Kadın Mimar, İş Bulmak Umuduyla Geldiği Adana'da 3 Çocuğuyla Birlikte Harabe Bir Evde Yaşıyor.

Türk kocasını trafik kazasında kaybeden Iraklı kadın mimar, iş bulmak umuduyla geldiği Adana'da 3 çocuğuyla birlikte harabe bir evde yaşıyor.

Irak'taki Bağdat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2000 yılında tanıştığı Türk TIR şoförü Cemil Masraf ile evlenerek İstanbul'a yerleşen Neriman Masraf'ın (31), bu beraberliğinden biri kız 3 çocuğu oldu. 1998 yılında eşi Cemil Masraf'ı trafik kazasında kaybeden Masraf, kayınbiraderinin "evlenelim" teklifini reddederek iş bulmak umuduyla 1 yıl önce Adana'ya geldi. Masraf, çocukları Muhammed (7), Sival (5) ve Özcan (3) ile birlikte Sarıyakup Mahallesi'ndeki, depremde hasar görmüş 2

odalı gecekonduda kalmaya başladı.

İngilizce'nin yanında Arapça, Farsça, Türkçe ve Kürtçe konuşabildiğini belirten Masraf, İncirlik Üssü'nde çalışmak için bir kaç defa başvuru yaptığını ancak henüz iş bulamadığını söyledi. Komşularının verdiği yardımlarla geçindiklerini ve gündüzleri çocuklarını komşulara bırakıp iş aramaya çıktığını belirten Masraf, "Yemeğimizi vakıflardan alıyoruz. Evimiz sağlam değil, her an çökebilir. Her yeri çatlak. Çocuklarıma bakabilmek için iş istiyorum. Lütfen bize yardım etsinler" diye konuştu.

(HT-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title