Haberler

İnsan Hakları Film Festivalinin İstanbul Galası Yapıldı

İnsan Hakları Film Festivalinin İstanbul galası yapıldıİSTANBUL - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İnsan Hakları Film Festivali kapsamında gösterimi yapılan, 'Kinders' isimli filmin galasına katıldı.

İnsan Hakları Film Festivalinin İstanbul galası yapıldı

İSTANBUL - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İnsan Hakları Film Festivali kapsamında gösterimi yapılan, 'Kinders' isimli filmin galasına katıldı. İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu'nda düzenlenen gala sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Berger, "Burada verilen mesaj, bütün insan haklarının bölünmez olduğu ve birbiriyle bağlı olduğudur" dedi.

İnsan Hakları Film Festivali kapsamında İstanbul'da gösterimi yapılması planlanan, 'Kinders' isimli filmin galası İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katıldığı galaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de katılarak, 'Kinders' isimli filmi ilgiyle izledi. Filmde hikayesi anlatılan Superar Gençlik Orkestrası üyeleri ile birlikte filmi izleyen Berger, Filmin evrensel mesajlar verdiğini belirtti.

"Burada verilen mesaj, bütün insan haklarının bölünmez olduğu ve birbiriyle bağlı olduğudur"

Gala sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger "Biz, Türkiye'de 7'inci Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günlerini gerçekleştiriyoruz. Bu film festivali, üye devletler ve aynı zamanda Avusturya Kültür Festivalinin yakın işbirliğiyle gerçekleştirildi. Bu gerçekten Türkiye'de gündem oluşturan bir festival haline geldi. Bir hafta sürüyor ve Türkiye'nin değişik yerlerinde yapılıyor. Avrupa Birliği'nin insan haklarına ne kadar bağlı olduğunu hatırlatıyor. Dün zaten ödüller verildi. Filmlere baktığınız zaman insan haklarının tüm alanlarında yapıldığını, bunu işlediğini görüyorsunuz. Şöyle ki; medeni haklar, siyasi haklar, ekonomik haklar, sosyal haklar ve kültürel hakların tamamı bu filmlerde işlenmiş. Burada verilen mesaj, bütün insan haklarının bölünmez olduğu ve birbiriyle bağlı olduğudur. Bu gün uluslararası insan haklarının gününü kutluyoruz. Bugün aslında 1948 yılında evrensel insan hakları beyannamesinin ilan edilmesinin yıldönümü. Kutladığımız şey budur. Ancak bu beyannamenin yayınlanmasından sonra çok uzun yıllar geçmesine rağmen dünyanın değişik yerlerinde ciddi insan hak ihlalleri yaşanmaya devam ediyor. İşte bu ciddi insan hakları ihlallerine karşı sesimizi çıkarmamız gerektiğini, ayağa kalkmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin değişik şehirlerinde bu gösterimler oldu. Bu günde burada İstanbul'da bunu gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan Avusturya Kültür Forumuna özellikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Film gösterimi sonrasında ise Kinders filmindeki Superar Gençlik Orkestrası ve Barış İçin Müzik VakfıOrkestrası'nın genç müzisyenleri konser vererek davetlilere eğlenceli bir gece yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Avrupa Birliği Avusturya İstanbul Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title