Haberler

İnegöl'de Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

İnegöl'de etkili olan yağış sonucu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi'nin eski Perşembe pazarı kavşağına bağlanan kısmı, adeta göl haline geldi. Bazı evlere ve işyerlerine sular doldu.

Yağışla birlikte caddelerde meydana gelen su birikintileri, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına da neden oldu. Alanyurt istikametinden İnegöl istikametine gelmekte olan polis aracı ve aynı istikamette seyreden bir otomobil, su birikintisinde kayınca eski Cennet Aile Çay bahçesi mevkiinde, İnegöl AVM'nin araç girişi önünde çarpıştı. Her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

Ayrıca aynı yerde bir kaza da TIR'ın kayması ile meydana geldi. TIR'ın çarptığı Karip Kara isimli şahıs yaralandı. Yaralı şahıs, trafiğin yoğun olması, su birikintileri nedeniyle caddelerin geçit vermemesi yüzünden yaklaşık 20 dakika Ambulans gelmesini bekledi. Olay yerine, sürücüsünün marifeti ile zar zor ulaşan ambulansla, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralı tedavi altına alındı.

Menfezlerin dolması nedeniyle Orhaniye Mahallesi Varışlı Camii arkasındaki alanda su birikintileri oluşurken, Mobilyacılar Sanayi Bölgesinin de değişik yerlerinde aynı manzaralar oluştu. Razgat Sokak'ta ise yağmur suları evlere ve işyerlerine doldu. Evleri yağmur suları altında kalan vatandaşlar, geceyi nerede geçireceklerini kara kara düşünürken; bu işin Belediyenin gerekli çalışmayı yapmamasından kaynaklandığını ileri sürerek, Belediye Başkanından mağduriyetlerinin önlenmesi konusunda yardım istediler.

Her yağışta bunları yaşamaktan bıktıklarını belirten mağdur vatandalar, "Her yağış sonrasında açıklama yapan yetkililer, 'İnegöl'de bir daha bu manzaralar yaşanmayacak' diyorlar ama işte manzara ortada. Geçici by-paslarla işi götürmeye çalışıyorlar ama aslında bir şey yaptıkları yok. Yağmur dindiğinde her şey unutulup gidiyor. Belediyemiz yüzeysel işlerle günü geçiriyor. Kalıcı bir altyapı çalışması yapılmıyor. Bundan dolayı da her yağışta İnegöl'ün altyapısının yeterli olmadığı ortaya çıkıyor. Kanallar çekmeyince sular menfezlerden geri fışkırıyor. Belediyenin, günü kurtarıcı görsel güzelliği olan icraatlar yerine altyapı çalışmalarına ağırlık vermesi, vatandaşın sürekli yaşadığı bu çilelere son vermesi gerekir" diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Evine su giren vatandaşlardan Onur Eyli, yağmur nedeniyle evlerini su bastığını söyleyerek, "Oturduğumuz yer su doldu. Çocuklarımızı ve eşyalarımızı kurtarmaya çalıştık. Lağımlar tıkanıyormuş, bunun bir çözümünü bulsunlar. Çoluğumuz, çocuğumuz perişan oldu" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alanyurt İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title