Haberler

"İletişim Gerçeği ve Medya" Paneli

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr Hakan Temiztürk, "İletişim kurmanın önemini ve avantajlarını anlamak gerekiyor" dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hakan Temiztürk, "İletişim kurmanın önemini ve avantajlarını anlamak gerekiyor" dedi.

Temiztürk, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen, "İletişim Gerçeği ve Medya" konulu panelde yaptığı konuşmada, kitle iletişimin medya aracılığıyla yapıldığını söyledi.

İletişim kurmanın önemini ve avantajlarını anlatan Temiztürk, şöyle konuştu:

"İletişim kurmanın önemini ve avantajlarını anlamak gerekiyor. Basın, devletin ilk yayın organı olarak çıkmıştır. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, TBMM açılmadan kısa bir süre önce 6 Nisan 1920 de Anadolu Ajansı kuruldu. Dönemin siyasi temsilcilerimiz olan, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının faaliyetlerini halka duyurmak için kurulan gazeteler İrade-i Milliye, Hakimiyet-i Milliye'dir. Ayrıca devam eden savaş sırasında cephelerdeki gelişmeler böylece halka yansıtıldı."

Öte yandan, panele katılan Prof. Dr. Mevlüt Aras, Yrd. Doç. Dr Salih Seyhan'da birer sunum yaptı. - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title