Haberler

İgm Üyeleri Eski Bakan Taşar'ın Kaza Yaptığı Kavşağı İnceledi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İgm), Yapılan 2007 Yılı Ocak Ayı Toplantısının Ardından, Geçtiğimiz Günlerde Eski Bakan Mustafa Taşar'ın Kaza Yaparak Hayatını Kaybettiği Kavşakta İncelemelerde Bulundu.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM), yapılan 2007 yılı Ocak ayı toplantısının ardından, geçtiğimiz günlerde eski bakan Mustafa Taşar'ın kaza yaparak hayatını kaybettiği kavşakta incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Ateş ve bazı İGM üyeleri söz konusu kavşağa giderek yerinde incelemelerde bulundu. Burada bir konuşma yapan Ateş, konunun çok önemli olduğunu belirterek, "İl Genel Meclisi olarak işin hızlanması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Çevreyolu ve söz konusu kavşak hakkında milletvekillerinin de yoğun çalışmaları var. Burası son derece önem arz eden günde binlerce aracın geçtiği bir yol" diye konuştu.

Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür ise, eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın geçirdiği kazadan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, bu tür virajlara hızlı girildiği zaman kazanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Çevreyolunun yapımına 1993 yılında başlandığını belirten Özgür, "Kazaların yaşandığı Akcin Köprülü Kavşak'ın kollarının yarıçapı 50-60-70 metre aralıklarla yapılmıştır. Bu köprülü kavşağa gelince mutlaka hızın azaltılması gerekmektedir. Bu tür virajlara hızlı girildiği zaman kaza kaçınılmazdır. Buradaki üzücü kazada bu nedenle olmuştur. İlde bulunan bu tür kavşaklar Türkiye'nin her yerinde böyledir ve dünyanın her yerinde bu tür kavşaklar mevcuttur. Projemizde hata yoktur ve proje aslına uygun uygulanmıştır. Ayrıca köprülü kavşak dünya standartlarına uygundur. Köprülü kavşağımız levhalarla destekleniyor ve şoförlerin hızlarını düşürmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Uyarı levhalarına uyulduğu takdirde kaza söz konusu olmaz" dedi.

TEDAŞ Müdürü Osman Hondu da, çevreyolunun ışıklandırmasının kendilerinin görevi olmadığını ancak, çevreyolunun son derece önemli bir yerde olması nedeniyle ışıklandırmayı yapacaklarını kaydetti. 2006 yılı içerisinde ışıklandırma yapmak için ihale yaptıklarını vurgulayan Hondu, "Toplam ihale tutarımız 1 milyon YTL'dir ve 550 bin YTL'lik bölümü yapılmıştır. 2006 yılı içerisindeyse 200 bin YTL harcama yaptık. Bugüne kadar 50 ışıklandırma direği dikildi. Toplam dikilecek direk sayısı 375'tir. 2007 yılı Mayıs ayı içerisinde çevreyolunun ışıklandırma işleri tamamlanacaktır. İşlerimizin tamamlanması için 750 bin YTL ödenek ihtiyacımız var. Bunun 300 bin YTL'si ışıklandırma işlerine harcanacaktır" şeklinde konuştu.

(SY-ŞT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title