Haberler

"Iğdır'da Yetiştirilen Sebze ve Meyveleri Tüketin"

Güncelleme:

Iğdır Ziraat Odası Başkanı, Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin ziraat odası başkanlarını arayarak, en ucuz ve en kaliteli sebze ve meyvenin Iğdır'da olduğunu söyledi.

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin ziraat odası başkanlarına telefon açarak, en ucuz ve en kaliteli sebze ve meyvenin Iğdır'da olduğunu ihtiyaçlarının buradan karşılanmasını istedi.

Akçayy yaptığı açıklamada, Iğdır'da organik ortamda hiçbir katkı eklenmeden üretilen sebze ve meyveler yetiştiğini belirterek, "Bu sebze ve meyveler maalesef pazar alanı olamadığı için yok pahasına satılmakta, çöpe atılmakta ya da tarlada çürümektedir. Bölgede bulunan ziraat odası başkanlarını telefonla arayarak,illerinin ihtiyacı olan sebze ve meyveleri en uygun fiyata Iğdır'dan temin etmelerini istedik" dedi.

"Kaliteli hormonsuz sebze ve meyve yemek istiyorsanız Iğdır'da yetişen ürünleri tercih edin" çağrısı yapan Akçay, doğal ortamda yetişen domates, salatalık, kavun, karpuz gibi ürünleri Doğu Bölgesinde yaşayan insanların tercih edilebileceğini söyledi.

Akçay, "Şimdiye kadar bir kasa domates 3-6 lira, bir kilo saltalık 30-35 kuruşa satılıyor hem de hormonsuz. Bunun için herkesi Iğdır sebze ve meyvesini yemeye davet ediyorum. İhraç imkanımız olsa bu güzel ürünleri Avrupalı kapış kapış alır, çünkü doğal ortamda yetişiyor ve gerçek tat veriyor" diye konuştu.

Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Yahya Öylek - IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Akçay Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title