Haberler

Hamas: "Gazze'nin Statüsü Değişmeyecek"

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Marzuk, Gazze Şeridi'nin Kendi Denetimlerine Geçmesinin Ardından, Gazze'de Statünün Değişmeyeceğini Açıkladı.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Marzuk, Gazze Şeridi'nin kendi denetimlerine geçmesinin ardından, Gazze'de statünün değişmeyeceğini açıkladı.

Ebu Marzuk, Şam'da yaptığı açıklamada, Gazze'nin statüsünün değişmeyeceğini, bölgede İslami yönetim olmayacağını söyledi. Ebu Marzuk, ayrıca Hamas'ın Gazze Şeridi'ni Batı Şeria'dan ayırmasının ihtimal dışı olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamaslı Başbakan İsmail Haniye'yi görevden almasının olayları daha da karmaşık hale getireceğini belirten Ebu Marzuk, Haniye'nin muhtemelen görevini sürdüreceğini kaydetti.

Abbas, bu akşam Haniye'yi görevden alarak, hükümeti feshetmiş ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi'nde olağanüstü hal ilan etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title