Haberler

Hakkari: Yüksekova'da Seyyar Satıcı Alarmı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Ramazan Bayramı'nın Yaklaşmasıyla Yoğun Bir Şekilde Artan Seyyar Satıcı Sorunu, Esnaf ve Tüccarları Harekete Geçirdi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla yoğun bir şekilde artan seyyar satıcı sorunu, esnaf ve tüccarları harekete geçirdi.

Yaklaşık 200 esnaf biraraya gelerek imzaladıkları dilekçeyle Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na başvurarak, ilçe merkezinde kaldırımları işgal ederek satış yapan işportacıların kaldırılması konusunda talepte bulundu. Esnafların müracaatı üzerine Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın da, Yüksekova Belediye Başkanlığı'na işportacıların kaldırılması için başvurduğu bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, işportacıların esnafı zor durumda bıraktığını belirtti. Sarı, esnafların menşei ve kimliği belli olmayan ürünler getiren işportacılarla mücadele etmelerinin imkansız olduğunu ve bu yüzden yerel ve idari yetkililerin destek vermesi gerektiğini söyledi. Belediye ile kaymakamlıktan destek talepleri olduğunu kaydeden Sarı, "Bayram öncesi sözde halkın menfaatine ürün satanların, aslında tüketicinin sağlığı ve bütçesiyle alay ettiğini görmekteyiz. Getirdikleri ürünler belgelendirilemediği gibi gıda menşei de bulunmamaktadır. Tüm bunlar ciddi anlamda bir denetimin ve beraberinde rehabilitenin gelmesi gerektiğini göstermektedir. Bu hususta belediye üzerine düşeni yapmak zorundadır. Aksi durumda mevcut işyerlerimiz işporta tezgahına dönecektir. İflas eden her işyerimizin bakmakla yükümlü olduğu ailesi mağdur olacaktır. Sermayesi tükenecektir ve önüne geçilemez, dengesiz bir şehir ve yoklukla karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

"Son günlerde şehrimizi mesken tutan kişiler tezgahlarda sattıkları ürünlerle haksız kazanç elde etmekte ve üyelerimizi zor durumda bırakmaktalar" diye devam eden Sarı, "Bütün umutlarının bayram geliri olacağını hesaplayan esnaf ve sanatkarımız çek ve senetlerini ödeyemeyecek kaygısıyla karşı karşıyadır. Bu haksız duruma tepkilerini, odamıza hem sözlü hem de yazılı olarak yaptılar. Durumlarını belirten yazıyı Belediye Başkanı'na ilettik. Derhal müdahale istiyoruz. Aksi durumda durumumuzla ilgili değerlendirmeyi kendimiz yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title