Haberler

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yerel seçimlerdeki projelerini açıkladı

Güncelleme:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde gerçekleştirdiği programda projelerini anlattı. Türkmen, kentsel dönüşüm, eğitim, yeşil alanlar ve cami restorasyonları gibi konulara değindi.

Üsküdar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin projelerini anlattı.

Üsküdar'daki Çavuşdere Spor Sarayı'ndaki programda konuşan Türkmen, İstanbul denince akla gelen semtlerden ilkinin Üsküdar olduğunu söyledi.

İlçenin bir taraftan Anadolu, diğer yandan Avrupa olmak üzere geçmişle geleceği bağrında barındıran önemli bir merkez olduğunu kaydeden Türkmen, "Geçtiğimiz 20 yılda Üsküdar'a eğitimden kültüre, spordan sağlığa, altyapıdan üstyapıya olmak üzere devrim niteliğindeki hizmetler yaptık" dedi.

Türkmen, görev sürecince yaptığı çalışmaları anlatarak, "2014 yılında Üsküdar'ımızda ikili eğitim gören öğrenci oranımız yüzde 50'ydi. Bugün Üsküdar'ımızda ikili eğitim gören okulumuz da öğrencimiz de yok. 2014'te Üsküdar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 3,8 metrekareydi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 14,2 metrekareye çıkardık." diye konuştu.

Üsküdar'daki 200 caminin 3'te 2'sinin restorasyonunu yaparak yenilediklerini aktaran Türkmen, yeni dönemlerinde de kalan camilerin tamamını yenileyeceklerini belirtti.

Belediyecilik anlayışlarının lafta belediyecilik olmadığını, eser belediyeciliği olduğunu vurgulayan Türkmen, "Gelecek dönem bir numaralı gündemimiz kesinlikle ve tartışmasız kentsel dönüşüm olacak. Depremi öteleme, erteleme imkanımız yok. Ama depreme hazırlıklı olma imkanımız var. Hazırlıklı olma mecburiyetimiz var." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ancak aynı ölçekte Japonya'da meydana gelen depremde 183 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Türkmen, şöyle konuştu:

"Demek ki aslında öldüren yapı kalitesi. Son 10 yılda Üsküdar'da 30 bin bağımsız bölüm yeniledik. Önümüzdeki 5 yıl en az 50 bin bağımsız bölümü yenileme hedefiyle yola çıkıyoruz. 50 bin rakamı gözümüzde büyütülecek bir rakam değil. Üsküdar'da 200 bin konut var. Bunun 100 binine yakını 1999 depreminden sonra yapıldığını düşünürsek, 30 bin de yenilemişiz. 60-70 bin komple yenilersek güvenli bir Üsküdar hedefine ulaşmış olacağız."

Kentsel dönüşüm çalışmalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte yaptıklarını belirten Türkmen, "Büyükşehrimiz inşallah yeni dönemde... Yoksa bu dönemdeki anlayışla bir arpa boyu yol alamayız. Üsküdar'a mevcut İBB yönetimi kardeşlerim bir çivi dahi çakmadı. Hiçbir yeni projesi yok. Sosyal medyadaki o süslü cümlelere milletimizin artık karnı tok. Üsküdar'da İBB'nin geçtiğimiz 5 yılda bir çivisi daha yok. Haksızlık da etmeyelim birkaç tane kazık çaktı. Nereye? Mimar Sinan Çarşısı'nın hemen yanında 30-40 tane sütunlar var. Başka bir tane yeni eseri yok. Milletimiz artık her şeyi görüyor. Açıklayacağımız projelerimizi gerçekleştirmek için özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Bakanlığımız el ele vermek durumundayız. Aynı hedefe kilitlenmek durumundayız. Aynı havayı teneffüs etmek durumundayız. Aynı dert ile dertlenmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Türkmen'in yeni döneme ilişkin gençlik kampı ve kültür merkezleri, çok amaçlı tesisler, parklar, yeni yeşil alanlar, hastane ve yaşam alanları, yurt projeleri ve sosyal projelerinin yer aldığı bir video izletildi.

Programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Süleyman Soylu, Hasan Turan, Müşerref Pervin Tuba Durgut, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Naim Özcetekin, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir ile çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hilmi Türkmen Üsküdar Cami Deprem Çevre Kültür İstanbul Politika Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title