Haberler

Türkiye'ye Gelir Gelmez Türk Milliyetçisi Oldum

İngiliz Tarihçi Prof. Stone: 'Sigara Yasağı Tabelasının Altında Sigara İçen Üniformalı Adamı Görünce, Türkiye Tam Bana Göre Bir Yer Dedim.'

İngiliz tarihçi Prof. Stone: "Sigara yasağı tabelasının altında sigara içen üniformalı adamı görünce, Türkiye tam bana göre bir yer dedim."

TÜRKİYE’nin Ermeni tezine yakınlığıyla tanınan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi İngiliz tarihçi Prof. Norman Stone, "Birinci Dünya Savaşı’nın Kısa Tarihi" adlı son kitabıyla İngiliz medyasının gündeminde. Eski Oxford profesörü Stone dün The Sunday Times’ta yayınlanan söyleşide, "İngiltere korkunç sıkıcı, devlet dadı gibi. Onun için Türkiye gittim" diyor. Sigara tiryakisi Stone şöyle devam ediyor: "Türkiye harika bir yer. Uçaktan iner inmez bir Türk milliyetçisi oluverdim. ’Sigara içmek yasak’ tabelasının altında siyah üniformalı bir adam sigara tüttürüyordu. ’Tam bana göre bir yer’ diye düşündüm."

Yıllarca görev yaptığı Türkiye’ye övgüler yağdıran Prof. Stone, Türk siyasetinin, İngiliz siyasetinden çok daha ilginç olduğunu söyledi. Laiklerin kaygılarına değinen Stone, "Laik Türkler bizim desteğimizi istiyor. Kadınların kafalarına torba takmalarını istemediklerini söyledikleri zaman onları anlamalıyız" şeklinde konuştu. Prof. Stone, ABD’deki Ermeni diasporasını da "histerik" diye tanımladı.

Söyleşi sırasında Prenses Diana ile yediği öğle yemeğini anlatan Stone "Onunla tanışmam tam bir felaketti. Diana sürekli sulama yöntemlerinden, buna benzer konulardan ve kuaförlerden söz ediyordu. Diana ile Charles arasındaki işlerin yürümeyeceğinden her zaman şüphelendim. Kötü kokular alıyordum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title