Haberler

Murat Kurum İBB Başkanı adayı mı olacak? Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum mu?

Murat Kurum İBB Başkanı adayı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Ankara'daki zirvede iki liderin yerel seçimler için İstanbul ve Ankara adaylarını belirledikleri iddia edilirken, İstanbul için eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum isminde karar kılındığı öne sürüldü. Peki, Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Ankara'daki zirvede iki liderin yerel seçimler için İstanbul ve Ankara adaylarını belirledikleri iddia edilirken, İstanbul için eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum isminde karar kılındığı öne sürüldü. Peki, Murat Kurum İBB Başkanı adayı mı olacak? Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum mu? Detaylar!

MURAT KURUM İBB ADAYI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli dün Beştepe'de 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. "Yüzde 50+1" tartışmaları sonrası ilk kez bir araya gelen iki liderin görüşmesinde yerel seçimler için önemli adımlar atıldığı ve İstanbul ile Ankara adaylarının belirlendiği iddia edildi. Cumhur İttifakı'nın İstanbul için eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara içinse eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un adında karar kıldıkları öne sürülüyor.

"50+1" TARTIŞMALARI SONRASI İLK BULUŞMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü gazetecilere "50+1'in kaldırılması isabetli olur" demişti. Bu açıklama sonrası siyasetin gündemi 50+1 tartışmaları olmuştu. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'den ise bu tartışmalara sert cevaplar gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "50+1 Cumhur İttifakı'nın varoluş sebebidir. Muhtar değil Cumhurbaşkanı seçiyoruz" diyerek bu sistemden geri adım atılmasına karşı çıkmıştı.

Murat Kurum İBB Başkanı adayı mı olacak? Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, 50+1 tartışmalarının ardından dün ilk kez yan yana geldi. Beştepe'de 1 saat süren görüşmede iki liderin 50+1 tartışmalarını rafa kaldırdıkları öğrenilirken, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisinin de görüşmede ele alınan önemli başlıklardan biri olduğu iddia edildi.

Murat Kurum İBB Başkanı adayı mı olacak? Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum mu?

Erdoğan ve Bahçeli'nin Ankara ve İstanbul'da aday gösterilecek isimleri bu görüşmede istişare ettiği kulislere sızan bilgiler arasında. Buna göre İstanbul'da AK Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, Ankara'da ise eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk isminin öne çıktığı öne sürüldü. Seçimlerde aday olacak isimlerin iki parti kurullarında konuşulduktan sonra açıklanması bekleniyor.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

İklim Değişikliği Devlet Bahçeli Murat Kurum İstanbul Beştepe Ankara MHP Gündem Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title