Haberler

Mersin'deki Avukatlar, Özgecan Aslan'ın Zanlılarını Savunmak İstemiyor

Güncelleme:

Mersin Barosu yönetimi, Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarını savunmak istemediklerini açıkladı.

Mersin Barosu yönetimi, Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarını savunmak istemediklerini açıklarken, Aile ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Aslan'ın katledilmesiyle ilgili davaya müdahil olacağı bildirildi.

"HİÇBİR AVUKAT BU CANİLERİ SAVUNMAK İSTEMEMEKTEDİR"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına sabır diledi. Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlıların yakalandığını ve soruşturma devam ettiğini hatırlatan Antmen, "Yargılama sürecinde sonuna kadar ailenin yanında olacağız ve bu davaya müdahil olup, sanıkların en ağır cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.

Öte yandan Mersin'den hiçbir avukat bu canileri savunmak istememektedir. Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) müdafiliğinden görev gelmesi halinde, avukat arkadaşlarımız bunu kabul etmeyeceklerdir. Herkesin savunma hakkı bulunduğu düşünülse dahi biz canileri savunmak istemiyoruz" dedi.

BAKANLIK, DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mersin'de iki gün önce kaybolan daha sonra hunharca öldürüldüğü tespit edilen Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu korkunç olayın takipçisi olacak ve adli süreç başladığında davaya müdahil olacaktır. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, acılı aileye ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın önce bıçaklandığı ve sonra da cesedinin yakıldığı ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Özgecan'ın ailesini arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, acılı aileyi önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da eşi Emine Erdoğan aradı. Erdoğan çiftinin, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile yaptıkları görüşmede, cinayeti şiddetle kınadıklarını ve genç kızın vefatından son derece müteessir olduklarını ifade ederek, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledikleri öğrenildi. Anne Aslan'ın da kendilerini ayrı ayrı arayarak ailenin acısını paylaşmalarından ve sergilenen duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi.

BAŞBAKAN DA ARADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, il kongreleri için gittiği Karadeniz turu sırasında, cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile telefonda görüştü.

"Bu alçakça saldırının katillerinin gerekli cezayı alması için her şey yapılacaktır" diyen Davutoğlu, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (117)

paragözler sizi:

kız alevi olunca tüm türkiyeyi ayağa kaldıryorsunuz hani savunma kutsaldı lan

6
111
yanıtYanıtla
A.Z.AMobil-IOS:

Fıransız ve İtalya'n uyguladığı kanunla bu memlette adeleti sağlayamazsınız sen Müslüman bir devletsin Müslüman'a göre şeraat kanunlarını uygulanmalıdır şeraat kuran demektir ocunacak bir durum yoktur ozaman Adelet yerini bulur

5
45
yanıtYanıtla
sedatmobilWeb@haberler.com:

Meclis acilen toplanıp halkın sesine kulak verip idam yasasını çıkarsın o serefsizler gebersinki cehennemde yanmaya başlasın şimdiden cezaevi onlar için kurtuluş olur

16
22
yanıtYanıtla
iki yüzlü paragözler:

ÖLDÜREN ÜLKÜCÜ BIYIKLI DEĞİL DE. . . . TOP SAKALLI ZENGİN MASON OLSAYDI. . . . . KESİN SAVUNURLARDI. . . . . testereyle kesilen kızın katilini savunanlar kalkıp böyle bir ucubelik yapamaz. . . . .

yanıt5
yanıt6
Saygısız:

Sen nasıl bir insanın diyeceğim ama dilim varmıyor. Senin insan olmadığından şüpheleniyorum . . . .

yanıt15
yanıt1
Vatansever:

Paragöz! Ben alevi değil Sapına kadar Sünniyim sana soruyorum alevi can değilmi? can candır insan insandır Kur''anda ''Kim bir insanı haksız yere öldürürse alemi öldürmüş gibi olur'' burada müslüman veya başka biri dememiş sadece İndan demiş. derhal yazını değiştir özür dile. . canı yanmış canı gitmiş insanların canını daha fazla yakma! belki şöyle yazsan daha doğru olurdu ''Özgecana da yürüyelim ABD de öldürülenlere de yürüyelim'' keşke bunu yazsaydın.

yanıt8
yanıt1
Ankaralı,m@m.m:

Ulan nasıl bir adisin sen, burada mezhepçlik yapıyorsun, aşağılık yaratık, sen işte o canilerle aynı zihniyetsin, Alevi kardeşlerimizle biriz biz, yok edeceğiz sizleri hayvanlar,

yanıt6
yanıt0
sedatmobilWeb@haberler.com:

Bu serefsizlerin yaşaması bizim kanimiza dokunuyo meclis üzerine düşen görevi derhal yerine getirmeli halk İsyanda bunları idam edelim hemen

7
29
yanıtYanıtla
ihsan ihsanMobil-ANDROID:

tek yol idam

12
21
yanıtYanıtla
LANET,ETMEK YETMEZ,CÖZÜM LAZIM,,,:

77 milyon lanet edelim, ama meseleyi lanette cözmüyor, , tek care=Hükümete baski yapmak, , bunun icinde kamuoyu olusturmak lazim, , sagcisi sölcusu toplanip yürüyüsler yapalim, , cezalar yetersiz, , basta idam cezasi, olmak üzere cok agir cezalar isteyelim, , ,

21
1
yanıtYanıtla
Ankaralı,m@m.m:

Ulan nasıl bir adisin sen, burada mezhepçlik yapıyorsun, aşağılık yaratık, sen işte o canilerle aynı zihniyetsin, Alevi kardeşlerimizle biriz biz, yok edeceğiz sizleri hayvanlar,

6
0
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title