Haberler

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024? LGS ne zaman, hangi tarihte? LGS sınav başvuru ekranı!

Güncelleme:

LGS başvuru tarihi 2024 ne zaman ve LGS sınav başvuru ekranı araştırılıyor. 2024 yılında yapılacak olan LGS sınavının başvuru tarihi merak konusu oldu. Sınavın ne zaman yapılacağı ve başvuru ekranı hakkında bilgi arayışı sürüyor. LGS sınavına başvurmak isteyen adaylar, sınav tarihi ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyor. Peki, LGS ne zaman, hangi tarihte? LGS sınav başvuru ekranı! LGS başvuruları ne zaman 2024?

Lgs başvuru tarihi ve LGS sınavı ne zaman 2024 olduğu öğrenciler tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezi Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. LGS ne zaman, hangi tarihte? LGS sınav başvuru ekranı! LGS başvuruları ne zaman 2024? Detaylar haberimizdedir...

LGS SINAVI NE ZAMAN?

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezi Sınav'ın başvuru tarihleri açıklandı.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

LGS başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

LGS BAŞVURU KILAVUZU

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezi Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan Kılavuz'da bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024? LGS ne zaman, hangi tarihte? LGS sınav başvuru ekranı!

SINAVDA FOTOĞRAFLI ONAYLI GİRİŞ BELGESİ VE KİMLİK İSTENECEK

Kılavuz'a göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS BAŞVURU EKRENI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024? LGS ne zaman, hangi tarihte? LGS sınav başvuru ekranı!

LGS KAÇ OTURUMDA YAPILACAK?

Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.
Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

LGS Gündem Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title