Haberler

İzmir, Kahramanmaraş, Karabük'te iftar ne zaman, ezan saat kaçta okunacak? 17 Nisan Pazartesi bugün İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saati kaçta?

Güncelleme:

Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar ve akşam namazı saatleri araştırılmaya başlandı. Peki, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük akşam namazı saatleri ne zaman? İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saatleri! İzmir, Kahramanmaraş, Karabük'te sabah ezanı kaçta okunacak? İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saat kaçta, ne zaman? 17 Nisan İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saat kaçta olacak? İşte detaylar...

İzmir, Kahramanmaraş, Karabük'te iftar ne zaman, ezan saat kaçta okunacak? 17 Nisan bugün İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saati kaçta? İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saatleri merak edildi. İl ve ilçelere göre iftar ve akşam namazı saatlerini merak eden vatandaşlar, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük akşam namazı ve iftar saat kaçta, ne zaman? 17 Nisan Pazartesi İzmir, Kahramanmaraş, Karabük il ve ilçeleri iftar kaçta? araştırması yapıyor. İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saat kaçta, ne zaman? 17 Nisan Pazartesi İzmir, Kahramanmaraş, Karabük iftar saati ve imsak ne zaman? İşte ayrıntılar...

İZMİR, KAHRAMANMARAŞ, KARABÜK'TE AKŞAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Resmi Diyanet imsakiyesine göre İzmir, Kahramanmaraş, Karabük 17 Nisan akşam namazı ve iftar vakitleri aşağıdaki gibidir:

  • 17 Nisan İzmir iftar vakti ve akşam ezanı : 19:56
  • 17 Nisan Kahramanmaraş iftar vakti ve akşam ezanı : 19:16
  • 17 Nisan Karabük iftar vakti ve akşam ezanı : 19:38

İL İL İMSAKİYE VE İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 29, 50).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde "bereket" (Buhârî, Savm, 50) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 66). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî', II, 206).

İFTAR DUASI NEDİR?

Peygamber Efendimiz, iftar edeceği zaman özel yiyecekler aramaz, yemek ayrımı yapmaz, sofrada ne bulursa onunla iftar ederdi.

Onun iftar sofrası, lüks ve israftan uzak, son derece sade idi. Medine"de Efendimizin yanında büyüyen Enes b. Mâlik (ra), Resûlullah"ın iftarını şöyle anlatmıştır: "Resûlullah (sav) akşam namazını kılmadan önce birkaç taze hurma ile, eğer yoksa kuru hurma ile iftar ederdi, o da yoksa birkaç yudum suyla orucunu açardı."

Peygamberimiz, Allah rızasını kazanmak için oruç tutar, O"nun rızkıyla iftar eder, iftar ederken de ellerini açarak şöyle dua ederdi:

"Allâhümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü. (Allah"ım! Senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açtım.)"

Allah Resûlü, "Her oruçlunun iftarını açtığında reddedilmeyen bir duası vardır." diyerek müminlere bu sevinç ve bağışlanma vaktinde dua etmelerini öğütlemiştir. Bu hadisi Peygamberimizden nakleden sahâbî Abdullah b. Amr"ın (ra) iftar vaktinde,"Allah"ım! Senden herşeyi kuşatan rahmetin ile beni bağışlamanı dilerim." diyerek dua ettiği bilinmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kahramanmaraş Karabük İftar İzmir Dini Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title