Haberler

İyileşmeyeceği Kesinleşen Rahim Boyu Kanseri Vakalarında İlaç Kokteyli Kullanımına Onay Verildi

ABD'de iyileştirilemeyen rahim boyu kanseri vakalarında, ömrü birkaç daha uzatmaya yönelik olarak ilaç kokteyli kullanımına onay verildi.

ABD'de iyileştirilemeyen rahim boyu kanseri vakalarında, ömrü birkaç daha uzatmaya yönelik olarak ilaç kokteyli kullanımına onay verildi.

ABD Federal Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), var olan tedavilere cevap vermeyen hastalarda, İngiliz ecza firması GlaxoSmithKline'nın ticarileştirdiği Hycamtine adlı ilaçla kemoterapi ilacı olarak kullanılan Cispadan'ın, birlikte kullanılması halinde hastaların ömrünü 3 ay kadar uzattığını açıkladı.

Bu ilaçlar, akciğer ve yumurtalık kanserleri tedavisinde ayrı ayrı kullanılmak üzere FDA'nın onayını almıştı. Ancak FDA'dan izin alınmadan iki ilaç birlikte kullanılamıyordu.

Onay çıkmasından sonra doktorların, bütün tedavi olanakları sona erdikten sonra ya da başka bir organda metastaz saptanması halinde Hycamtine-Cispadan ikilisi kullanmasına izin verildiği belirtildi.

293 hasta üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları, sadece Cispadan kullanan hastaların ömürlerinin 6,5 ay, her iki ilacı birlikte kullanan hastaların ise 9,4 ay uzadığını ortaya koyuyor.

FDA yetkilisi Andrew von Eschenbach da bu kombine tedavinin binlerce kadının ömrünü uzatmak için potansiyel bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title