Haberler

İstanbul: Arkas Racıng, Türkiye'de Yarışmaya Ara Verdiğini Açıkladı

Türkiye Gulf Pist Şampiyonası'nın iddialı ekiplerinden Arkas Racing, Türkiye'de yarışmaya ara verdiğini açıkladı.

Türkiye Gulf Pist Şampiyonası'nın iddialı ekiplerinden Arkas Racing, Türkiye'de yarışmaya ara verdiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Arkas Racing Takım Direktörü Yalçın Arsan, kurallar bu şekilde uygulanmaya devam ettiği sürece kaynaklarını Türkiye'de kullanmayı doğru bulmadıklarını belirterek, "Türkiye'de standart pist otomobillerinden çok daha güçlü GT otomobillerin de yarışabilmesine imkan veren kuralları destekliyoruz; farklı otomobiller şampiyonaya renk ve rekabet getirir. Ancak bir şartla, araçların rekabet güçlerinin rasyonel bir yöntemle dengelenmesi gerekir" diye konuştu.

Dünya Pist Otomobilleri Şampiyonası'nda 2000 cc motor hacmindeki araçların yarıştığını, daha büyük motor hacimlerine sahip GT sınıfı otomobillerin ise özel olarak ayrılmış gruplarda yarıştığını hatırlatan Arsan, "Futbol oynuyorsanız herkes aynı kurallarla oynamalıdır. Bir ekip 11 kişiyle sahaya çıkarken, diğeri 16 kişiyle oynuyorsa bu adil değildir. Tipik bir pist otomobili ile GT bir araç arasında yaklaşık yüzde 50 beygir gücü, yüzde 70'lere varan oranlarda da tork farkı var. Şampiyonamıza katılımın artması için farklı özellikte araçlara izin veriliyorsa, yarışan araçların rekabet güçlerini tarafları tatmin edecek bir yöntemle eşitlemek gerekir" dedi.

"BİR SÜRE YURTDIŞINDA YARIŞACAĞIZ"

Rekabet ortamındaki dengesizlik yüzünden bir süre için yurtdışında yarışmaya karar verdiklerini kaydeden Arsan, ilk olarak takımın birinci pilotu Erkut Kızılırmak'ın 15-16 Temmuz tarihlerinde İngiltere Pist Şampiyonası'nın 6. ayağı olan Croft yarışına katılacağını açıkladı. Arkas Racing'in bu kararının kuralları ya da şampiyonayı protesto etmek anlamına gelmediğini savunan Arsan, "Bir süredir federasyonumuzla bu konu hakkında görüşüyoruz. Potansiyel çözüm önerisi olarak araçların kilo/beygir oranlarının eşitlenmesini önerdik. Ancak otomobiller arasındaki güç farkı o kadar büyük ki, bu kritere göre tatmin edici bir önlem alınması federasyon yetkilileri tarafından uygun bulunmadı. Yapmaya çalıştığımız şey şampiyonaya gölge düşürmek değildir; tam tersi bugüne kadar büyük bir keyif ve motivasyonla yarıştık. Ancak bu noktadan sonra kazanma şansımızın bu kadar elimizden alındığı bir ortamda yarışmayı sportif açıdan uygun bulmuyoruz. Bu bir protesto değildir, sorunun değil, çözümün bir parçası olmak istiyoruz" diye konuştu.

"YENİ ÖNERİLERİ DİNLEMEYE AÇIĞIZ"

Türkiye'deki çok markalı bayi gruplarının ilk örneklerinden biri olmaya aday olan Arkas Otomotiv'in asıl hedefinin Türkiye'ye odaklanmak olduğunu söyleyen Arsan, "Yapmaya çalıştığımız şey, dünya standartlarında rekabet gücü yüksek bir takım haline gelmek ve Arkas Racing olarak ana firmamız Arkas Otomotiv'in sektörel hedeflerine hizmet etmek. Bugün için hedef ve yöntemlerimiz Türkiye'deki uygulama ile çelişti, kısa vadeli hedefleri bir süre için bir kenara koyup uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak için kaynaklarımızı burada harcamamaya karar verdik. Ancak asıl varlık nedenimiz elbette Türkiye'de yarışmak ve başarılı olmaktır. Pist otomobili tanımlamasının dışında kalan araçların rekabet güçlerinin dengelenmesi konusunda bizi tatmin eden bir öneri duyduğumuz anda şampiyonaya tüm iddiamızla geri döneriz. İlki 15-16 Temmuz'daki Croft yarışı olmak üzere İngiltere Pist Şampiyonası'nın bazı ayaklarına katılacağız. Arkas Racing'in 2006 yurtdışı yarış programı ile ilgili olarak detaylı bilgiyi çok yakında sizlerle paylaşacağız. İstanbul Park'taki yarışta yarışacak tüm ekiplere başarılar, Türkiye Gulf Pist Şampiyonası seyircisine de keyifli yarışlar dileriz" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yapılan 6 yarışın 2'sini kazanan Arkas Racing, Türkiye Gulf Pist Şampiyonası'nda hem takımlar, hem de pilotlar puan sıralamasında ikinci durumda yer alıyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title