Haberler

Iğdır Canlı Hayvan Borsası Şap Karantinasından Çıktı

Güncelleme:

Iğdır'da bir aydır şap karantinasında olan Iğdır Canlı Hayvan Borsası, hastalığın kontrol altına alınmasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, açılışta çiftçilerle görüşerek sorunlarını dinledi ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Iğdır'da bir aydır şap karantinasında olan Iğdır Canlı Hayvan Borsası, yeniden hizmet vermeye başladı.

Hayvan borsası, kentte görülen şap hastalığı nedeniyle ocak ayında kullanıma kapatıldı ve il merkezi, ilçe ile köylerde aşılama çalışmaları yapıldı.

Hastalığın kontrol altına alınmasının ardından hayvan borsasında faaliyetlere yeniden başlandı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, dua edilerek yapılan açılışta, çiftçilerle görüşerek sorunlarını dinledi.

Hayvan alım-satımlarında anlaşamayan üreticiler arasında pazarlık da yapan Turan, daha sonra kahvehanede çiftçilerle sohbet etti.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte hayvancılığın daha da artması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kentin tarım ve hayvancılıkta ileri düzeyde olduğunu ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce bir köyümüzde salgın hastalık çıkmıştı, bundan dolayı pazarımız karantina altındaydı ve üreticilerimiz mağdurdu. Bugün açılışını yaptık. Hayvancılıkta çok ilerideyiz, bu hayvancılığın da gelişmesi için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Tarım Müdürlüğümüzün çok ciddi çalışmaları var. Biz de gelip üreticilerimizle görüştük, sorunlarını dinledik."

Iğdır'daki hayvan pazarına Türkiye'nin birçok bölgesinden gelip ticaret yapanların olduğunu anlatan Turan, "Türkiye'nin her yerinden buraya hayvan satın almak için gelenler var. Bu Iğdır'ın güvenilir olduğunu, ayrıca hayvancılığının çok kaliteli düzeyde yapıldığını gösteriyor. Iğdır'ın zaten hayvancılık noktasında çok güzel bir namı var. İnşallah üretim kapasitesini de artırarak ekonomiye katkı sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Açılış programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş ile üreticiler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title