Haberler

    En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı Kime Gider?

    Güncelleme:

    Bu pazar gerçekleşecek 84. Oscar Ödül Töreni öncesi 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' adaylarını masaya yatırdık...

    84. Oscar ödül Töreni, 26 Şubat gecesi Los Angeles Kodak Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Sunuculuğunu Billy Crystal ile birlikte Jennifer Lopez'in yapacağı bu çok özel gecede özellikle Latin yıldızın nasıl bir elbise tercih edeceği de merak konusu. Bu arada, merakla beklenen ödül töreni öncesi jüri üyelerinin %94'ünün beyaz ve % 77'isinin erkek olması yani Oscar ödüllerinin beyaz erkekler tarafından veriliyor olacağı da ABD'de ufak çapta bir tartışma konusu yaratmış durumda. Biz bu yazıda kadınların zarafetinden, kıyafet ve aksesuarlarından daha çok, yakışıklı aktörlere değinmek istiyoruz. En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı acaba kime gidecek diye merak ediyoruz. Bakalım adaylarımız kim?

    George Clooney - The Descendants

    1961 yılında Kentucky ABD'de dünyaya gelen 50 yaşındaki aktör, asıl büyük çıkışını ER/Acil Servis adlı televizyon dizisiyle yaptı. Batman&Robin filmiyle çıkışını iyiden iyiye sürdüren yakışıklı Oscar adayı, Ocean's Twelve ile adını Hollywood'da iyiden iyiye duyurmaya başladı.

    2005 yılında rol aldığı Syriana filmiyle En İyi Yardımcı Oyuncu Oscar'ını aldı. The Descendants filmindeki Matt King rolüyle 84. Oscar ödülleri'nde verilecek 'En İyi Erkek Oyuncu ödülü'ne aday olarak gösterilen George Clooney, bu filmdeki rolüyle geçtiğimiz aylarda Oscar'ın habercisi olarak nitelendirilen 69. Altın Küre ödülleri'nde 'En İyi Aktör' ödülüne layık görülmüştü.

    Dilimize 'Senden Bana Kalan' olarak çevrilmiş olan ve romandan uyarlanan The Descendants filminde; bir deniz kazasında eşi ağır yaralanan ve Hawai'de büyük bir arazinin mirasçılarından olan Matt'in, kaza sonrasında iki kızıyla yeniden bir bağ kuruşunun hikayesi anlatılıyor.

    Brad Pitt - Moneyball

    1963 yılında Oklahoma ABD'de dünyaya gelen ve düzenlenen çoğu ankette genellikle Hollywood'un en yakışıklı erkek oyuncusu seçilen Brad Pitt, kadınlar için önemli bir fenomen.

    1989 yılındaki Cutting Class ve devamında Thelma & Louise'deki kısa rolüyle dikkatleri üzerine çeken aktör, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston ve son olarak da Angelina Jolie ile olan birliktelikleriyle magazin gündeminden de neredeyse hiç düşmedi.

    Brad Pitt, dilimize 'Kazanma Sanatı' olarak çevrilmiş olan ve Aralık 2011'de ülkemizde vizyona girmiş 'Moneyball' filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday. Film, yöntemleri kabul görmeyen ve hatta delilik olarak kabul edilen bir adamın sıradan bir takım ve kısıtlı bir bütçeyle zengin klüplere adeta meydan okumasını konu alıyor.

    Son dönemlerde oyunculuğu bırakma sinyalleri veren usta oyuncu, yeni bir ödül ile belki de yepyeni projeler üretmek için ihtiyacı olan hırs ve hevesi bu ödülle yeniden kazanacaktır. Kim bilir?

    Jean Dujardin - The Artist

    1972 yılında Paris'te dünyaya gelen başarılı Fransız aktör ve komedyen Jean Dujardin, tiyatroyla başladığı sanat yaşamında 1999 yılında sinemaya 'Un gars, une fille ile Loulou' adlı filmle adım attı.

    2010 yapımı 'A View of Love' filmiyle adından söz ettiren Dujardin, The Artist filmiyle Oscar'a aday.

    The Artist, 2011 Cannes Film Festivali'nin en gözde yapımlarından biriydi. Filmin başrol oyuncusu Jean Dujardin, George Valentin performansının ardından "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmıştı. Sinema sanatının sessiz dönemine bir saygı duruşu niteliğinde olan film; diyalogsuz, sessiz, siyah-beyaz ve saniyede 22 kare ile çekildi.

    Ülkemizde 27 Ocak 2012 tarihinde vizyona giren filmi ödül töreni öncesi sinemalarda izleyebilirsiniz.

    Demian Bichir - A Better Life

    1963 yılında doğan Meksikalı aktör Demian Bichir Najera, tamamı ile sanatçı bir aileden geliyor.

    Anne ve babası; Maricruz Najera ve Alejandro Bichir de kendisi gibi oyuncu. Hatta iki erkek kardeşi Odiseo ve Bruno Bichir de hayatlarını oyunculuk ile kazanıyor.

    A Better Life filmindeki Carlos Galindo rolüyle Oscar'a aday gösterilen Bichir, Anthony Quinn'den sonra Oscar'a aday olarak gösterilen ikinci Meksikalı aktör.

    Demian Bichir, 22 yaşında New York'a taşınmış ve o yıllarda İngilizce öğrenmek için bir Meksika restoranında çalışmış. Los Angeles'a taşınmasıyla oyunculuk kariyeri de tırmanışa geçmiş.

    Gary Oldman - Tinker Tailor Soldier Spy

    1958 doğumlu İngiliz aktör, aynı zamanda bir müzisyen. Harry Potter filmlerinde Sirius Black rolüyle 2004 yılında ön plana çıkan oyuncu, bir çok seslendirme projesinde de görev aldı.

    True Romance, The Fifth Element, Friends dizisi, Hannibal, Christopher Nolan yönetmenliğindeki Batman filmlerinde yeraldı.

    84. Oscar ödül Töreni'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü adayı olmasını sağlayan 'Köstebek' yani orijinal adıyla Tinker, Tailor, Soldier, Spy filmindeki İngiliz casus George Smiley rolü, bakalım onu ödüle götürmeye yetecek mi? Gary Oldman, diğer adayların arasında en yaşlı olanı.

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Jean Dujardin Los Angeles Hollywood Batman Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title