Haberler

Zirve Yayınevi Davası'nda 99. Duruşma

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Zirve Yayınevi Davası’nın 99. duruşmasında tanık olarak dinlendi.

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Zirve Yayınevi Davası'nın 99. duruşmasında tanık olarak dinlendi.

Emekli orgeneral Hasan Iğsız, 2006-2008 yılları arasında Malatya'da 2. Ordu Komutanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Ben bu davada basına yansıdığı kadarıyla TUSHAD diye bir örgüt duymadım. Ben Genel Kurmay 2. Başkanı olarak görev yaptığım dönemde, Özel Kuvvetler Komutanlığı bana bağlıydı. Özel Kuvvetler bünyesinde böyle bir teşkilatın olduğunun söylendiğine bile şahit olmadım. Ordudaki 44 yıllık görev süresince böyle bir örgütü duymadım" dedi.

Emekli orgeneral Hurşit Tolon ile 1974 yılında, Harp Akademisi'ni birlikte okumaları nedeniyle ilişkilerinin başladığını belirten Iğsız, Zirve Yayınevi cinayetlerinin meydana geldiği gün Hurşit Tolon'un Malatya'da bulunmasıyla ilgili iddialar hakkında ise, "Malatya'ya İnönü Üniversitesi'nin inisiyatifiyle geldi. Konferans tamamen üniversitenin inisiyatifiyle gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Iğsız, kendisinin 2. Ordu Komutanlığı'nda Hurşit Tolon'u resmi törenle karşılaması ile ilgili iddia hakkında ise "Bu konu, dava döneminde gündeme geldi. Bu soru, TSK'ya resmen sorulmuş olsaydı, çok daha aydınlatıcı cevap alınabilirdi. Emekli bir orgeneral, korgeneral, bir garnizona geldiğinde tören mangasıyla karşılanır. İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı döneminde de beni ziyaret eden çok sayıda emekli orgeneral' tören mangasıyla karşıladım. Bu bir temayüldür" diye konuştu.

Hasan Iğsız, dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı Mehmet Ülger'in kendisine misyonerlik faaliyetleriyle ilgili bilgi verip, sunum yapmadığını da belirterek, gizli tanık İlker Çınar'ın mahkemeye sunduğu bir belgede 'tenziplerinize ve bilgilerinize' şeklinde geçen ifadenin, TSK'da hiçbir dönem kullanılmadığını kaydetti. Iğsız, "44 yıllık askerlik hayatımda ben böyle bir emir yazısı duymadım. TSK'da böyle bir ifade yoktur. Üstten alta böyle bir talimat yazısı yazılmaz" dedi.

Bir uzman çavuşa ait özlük dosyasının kesinlikle kozmik odada saklanamayacağını, ancak görevli bulunduğu bölümde muhafaza edilebileceğini belirten Iğsız, "TSK'da gizli saklı görevlendirme olmaz. Hepsi yasal ve resmi görevlendirmelerdir" dedi.

Hasan Iğsız'dan sonra, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Salim Çöhce tanık olarak dinlendi. Çöhce, Hrant Dink cinayetinden sonra, kendisinin ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat'ın polis evine davet edilerek, burada Hrant Dink cinayeti, bölücülük ve misyonerlikle ilgili olarak kendilerinden bilgi alınmaya çalışıldığını söyledi. Çöhce, bu toplantının ise dönemin Emniyet İstihbarat Şube Müdürü İsmail Bilgin tarafından düzenlendiğini ileri sürdü.

Tutuklu sanık Ruhi Abat ise kendilerinin, Hrant Dink cinayetinden bir gün sonra polis evine davet edilerek, sürekli misyonerlikle ilgili konuşmasını istediklerini ancak kendisinin konuşmadığını, bunun nedeninin ise o dönemin emniyet yöneticilerine olan güvensizliğinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Mahkeme Heyeti duruşmaya ara verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hurşit Tolon Hrant Dink Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title