Haberler

Yılmaz: "Ebelerin Aldığı Ücret Yeterli Değil"

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, tüm ebelerin 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı kutladı.

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, tüm ebelerin 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nı kutladı.

Açıklamada, Ebeler Haftası nedeniyle Türk Sağlık-Sen olarak bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Dr. Yılmaz, internet sitesi üzerinden yapılan ve sorunlarını tespit için gerçekleştirilen ankete 1295 ebenin katıldığını bildirdi. Yılmaz, anket sonuçlarına göre, ebelerin yüzde 70'inin son bir yılda fiziksel ve sözlü şiddete uğradığını, yüzde 75'inin ücretlerin yetersiz olduğunu düşündüklerini, yüzde 55'inin sabit ek ödeme dışında sadece 0-100 TL arasında performans ücreti aldığını ifade etti.

Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: "Yüzde 78'i kurum amirleri veya çalışma arkadaşları tarafından mobbinge maruz kalmış, yüzde 38'ine göre çalışma hayatlarındaki en büyük endişe amir baskısı, yüzde 25'ine göre ise iş güvencesinin ortadan kalkması. Çalışma hayatlarını zorlaştıran en önemli unsur yüzde 32'sine göre personel eksikliği, yüzde 26'sına göre ücretlerin yetersizliği. Yüzde 26'sı 60 saatin üzerinde, yüzde 13'ü 40 saatin üstünde aylık nöbet tutuyor. Yüzde 88'inin çalıştığı kurumda kreş hizmeti bulunmuyor. Yüzde 75'i Sağlık Bakanlığı'nın sorunları ile ilgilenmediğini düşünüyor. Yüzde 67'si ailelerine az vakit ayırabilmekten şikayetçi. Yüzde 16,37'sı ise hiç vakit ayıramadığını belirtiyor."

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, anketten ortaya çıkan sonuçlara göre bugün Türkiye'de görev yapan yaklaşık 54 bin ebenin sıkıntılarla uğraştığını belirtti. Ebelerin birçok sorunla baş başa bırakıldığını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Aldıkları ücretler yeterli değildir. Şiddet ve mobbinge maruz kalmaktadırlar. Aileye hizmet verenlerin, annelerin ve bebeklerin yanında olanların, ailelerine vakit ayıramamaları, kreş hizmetinden bile çok büyük oranda mahrum kalmaları kabul edilebilir gibi değildir. Türk Sağlık-Sen olarak 21-28 Nisan Ebeler Haftasında sorunların çözümüne yönelik düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Göstermelik kutlamalar yerine ebe arkadaşlarımızın mağduriyetlerini çözmeden, taleplerini karşılamadan yana bir tavır ortaya konulmalıdır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title