Haberler

Yerli Otomobili Üretecek Babayiğitleri Açıkladı

Türkiye'nin yerli otomobilini üretecek babayiğitler açıklandı.

Türkiye'nin yerli otomobilini üretecek babayiğitler açıklandı. Görevi alan ortak girişim grubunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Konsorsiyumda 'Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding' yer alıyor.

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobilini yapacak ortak girişim grubunda 'Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in yer aldığını açıkladı. Yerli otomobilin prototipinin 2019'da ortaya çıkması, ticari satışına 2021'de başlanması hedefini koyan Erdoğan, "Şimdiden ilan ediyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim" dedi.

"Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız" diye devam eden Cumhurbaşkanı, "Mesele sadece otomobil üretmek değil, buradan ortaya çıkacak teknoloji, birikim ve tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak yeni ve çok iddialı bir çıkış ortaya koymaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yerli otomobilin üretimine ilişkin protokol imzalandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zorlu Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title