Haberler

Yeni eğitim öğretim yılı başladı SİVAS

Yeni eğitim öğretim yılı başladı SİVAS

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı - SİVAS

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

- Sivas'ta 134 bin 308 öğrenci, ders başı yaptı

SİVAS (AA) - Sivas'ta 134 bin 308 öğrenci ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Fatih İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okulları velilerle, okul aile birlikleriyle yönetmek istediklerini söyledi.

Bakanlık olarak okul yönetimlerini önemsediklerini dile getiren Tekin, "Bu çocuklar hepimizin çocuğu, gelecek hepimizin geleceği" dedi.

Türkiye'de kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladıkları bazı değişiklerin olduğunu dile getiren Tekin, eğitim öğretim sürecini, öğrencilerin sadece okul testlerini çözdüğü bir yapıdan çıkartmak istediklerini vurguladı. Tekin, "Çocukları sanatsal, sportif etkinlikleri olan, bu anlamda yeteneklerini geliştiren birer birey olarak görüyoruz" diye konuştu.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise başarılı bir eğitim için önemli unsurların bulunduğunu belirterek, "Bunlardan birincisi öğretmendir, öğretmensiz eğitim olmaz. İkincisi yönetimdir, bu öğretimde organizasyonu sağlayan bir idaredir. Üçüncüsü öğrencidir, öğrenci olmadan bunlarının hiçbirinin anlamı yoktur" ifadelerini kullandı.

Sivas'ta yaklaşık 8 bin öğretmenin görev yaptığını aktaran Kemelek, 134 bin 308 öğrencinin bulunduğunu ve bu sayının bazı illerin nüfusundan fazla olduğunu vurguladı.

Vali Kemelek, orta öğretim alanında bu dönem 29 dersliğin eğitime açıldığını, 318 kişilik pansiyonun da bitirilerek öğrencilerin istifadesine sunulduğunu sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da gözü dünyaya, gönlü sevgi ve kardeşliğe açık, kültürlü, donanımlı bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Törende, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu, öğrenciler şiirler okudu.

Müsteşar Tekin ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilere kitap dağıttı.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyir Kemelek Yusuf Tekin Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title