Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, 2216 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı uygulanmadan hiçbir barışın gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, 2216 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı uygulanmadan hiçbir barışın gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Aden'de yapılan hükümet toplantısında Kuveyt'teki Yemen müzakereleri ele alındı.

Toplantıda konuşan Dağr, 2216 sayılı BMGK kararı ve Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi ve Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçları uygulanmadan hiç bir barışın gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

BMGK'nın 2216 sayılı kararı, ülkede güvenlik düzenlemeleri yapılmasını, Husiler ve Salih yanlılarının ele geçirdiği kentlerden geri çekilerek silahları devlete teslim etmesini, devlet kurumlarının yeniden düzenlenmesini, yönetim şekli konusunda kapsamlı siyasi diyaloğa devam edilmesi ile mahkum ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite kurulmasını öngörüyor.

Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunması için 21 Nisan'da Kuveyt'te müzakereler başlamıştı. Müzakerelerde hükümet kurulması ve cumhurbaşkanlığı meseleleri, uluslararası çerçevede yapılan tüm baskılara rağmen hala çözüme kavuşturulamadı. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, BM Güvenlik Konseyine birkaç gün içinde Yemen'deki taraflara, ülkedeki çatışmaları sona erdirmeyi ve barışçıl siyasi sürece dönülmesini hedefleyen bir yol haritası sunacağını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Körfez İşbirliği Konseyi Kuveyt Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title