Haberler

Yatağan İki Milyonluk Miras İçin Hain Plan

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra içeri girmek isterken av tüfeğiyle ateş açılarak vurulan ve yaklaşık 2 milyon TL'lik malvarlığı nedeniyle öldürüldüğü anlaşılan 51 yaşındaki Mehmet Kaya'nın cenazesinde...

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra içeri girmek isterken av tüfeğiyle ateş açılarak vurulan ve yaklaşık 2 milyon TL'lik malvarlığı nedeniyle öldürüldüğü anlaşılan 51 yaşındaki Mehmet Kaya'nın cenazesinde gözyaşı döken eşi N.K. (Neslihan Kaya) (49) da gözaltına alındı. Kızının planından haberden olduğu öne sürülen N.K.'nın, "Ne yaparsınız yapın" dediği iddia edildi. Gözaltındaki 6 kişinin sorgusu sürerken, olayda kullanılan iki av tüfeğinin Mehmet Kaya'ya ait olduğu tespit edildi.

Yatağan İlçesi Yeni Mahalle 711 Sokak numara 17'deki evde geçen Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, inşaat ustası Mehmet Kaya, yaklaşık 10 gün önce yeni yaptırdığı evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra iki av tüfeğiyle açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Polis, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatırken Muğla'dan da özel bir ekip görevlendirildi. Çalışma kapsamında, Mehmet Kaya'nın evli kızı M.D. (Merve Durmuş) (22), bir süredir gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen kendisi gibi evli S.G. (Sadet Gökbel) (23), arkadaşları E.G. (Enver Gürsoy), C.Ş. (Celal Şahin) ve S.G. (Sercan Göreli) gözalına alındı. Zanlıların sorguları sürerken, dün (Salı) Mesken Köyü'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilen Mehmet Kaya'nın arkasından gözyaşı döken eşi N.K. da polis tarafından gözaltına alındı.

İKİ TÜFEK DE KAYA'YA AİT

Cinayette kullanılan iki av tüfeğinin de Mehmet Kaya'nın üzerine kayıtlı olduğu, Yatağan Ovası'nda bulunan ve kundaklanan evinden çalındığı tespit edildi. Bu arada M.D.'nin eşinden boşanma kararı aldıktan sonra geldiği Yatağan'da bir ev kiraladığı ve burada, erkek arkadaşı S.G. ile yaşadığı, cinayette kullanılan iki av tüfeğinin de yine bu evde ele geçirildiği bildirildi.

HAİN TUZAK 2 MİLYONLUK MİRAS İÇİN

Cinayete kurban giden Mehmet Kaya'nın üç kızının bulunduğu ve çocuklarına düşkünlüğüyle tanındığı belirtildi. Yakınları, Kaya'nın üçü de evli olan kızlarının mutlululuğu ve evlerinde huzurlu olmaları için elinden geleni yaptığını söyledi. Polis, Kaya'nın yaklaşık 2 milyonluk malvarlığının bulunduğunu ve hain planın da bu servete konmak için hazırlanıp uygulandığını saptadı.

KARISININ DA HABERİ VARMIŞ

Zanlıların gözaltı süresi, olayı soruşturan savcının talimatıyla uzatılırken, Mehmet Kaya'nın eşi N.K.'nın da hain plandan haberdar olduğu ancak polise başvurmadığı öne sürüldü. Kızının planından söz ettiği annesi N.K.'nın, "Ne yaparsanız yapın" dediği iddia edildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Sorguları devam eden zanlılar, bugün de sağlık kontrolünden geçirildi. Altı zanlının, yarın (Perşembe) adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaya Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title