Haberler

Yardımları" Yardıma Dönüştürdüler

Adana'daki Sarıçam Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyeliler, kendilerine yapılan yardımlardan artırarak, ülkelerinde zor şartlar altında yaşam savaşı veren soydaşları için yardım topladı Çadır kent sakinlerinin kendi imkanlarıyla topladıkları bir komyon gıda malzemesi, Türk Kızılayı ve Adana Valiliğinin yardımıyla Suriye'ye gönderildi.

ENSAR ÖZDEMİR - Sarıçam Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyeliler, kendilerine yapılan yardımlardan artırarak, ülkelerinde zor şartlar altında yaşam savaşı veren soydaşları için yardım kampanyası başlattı.

Suriye'de iç savaşın başladığı dönemden bu yana Türkiye'den hemen her gün insani yardım malzemesi gönderiliyor. Yardımlara bu kez Türkiye'deki çadır kentte kalan Suriyeliler katıldı.

Kilometrelerce uzakta bulundukları ülkelerindeki savaşı yakından izleyen Suriyeliler, sınırın diğer tarafında hem savaş hem de açlıkla yüz yüze kalan yakınları için yardım kampanyası düzenledi.

12 bine yakın kişinin yaşadığı Adana Sarıçam Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyeliler, açlıkla karşı karşıya olan akrabaları için kampanya kararı aldı. Kamp yöneticilerinden de destek isteyen Suriyeliler kısa sürede bir kamyon gıda malzemesi topladı.

Toplanan yardım malzemelerini götürecek olan ekibi çadır kentten uğurlayan konaklama merkezi yöneticisi Emrah Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 binin üzerinde Suriyeliyi uzun süredir misafir ettiklerini, Adana Valiliği, AFAD ve Türk Kızılayı olarak onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Tesiste barınan Suriyelilerin talebi üzerine çadır kent içinde yardım kampanyası düzenlendiğini bildiren Tunç, şöyle konuştu:

"Sınırın diğer tarafında daha kötü şartlarda olanlar var. Kampta kalan Suriyeliler bize gelerek, sınırın diğer yanında kalan Suriyeliler için bir şeyler yapmak istediklerini söyleyerek bu konuda ne yapabileceklerini sordular. Türk Kızılayı ve Adana Valiliği aracılığıyla kendilerinin temin ettiği yardımları gönderebileceğimizi söyledik. Bir kamyon gıda malzemesi yola çıktı ve sınırın diğer tarafında zor şartlarda yaşayan ailelere ve çocuklara ulaştırılacak."

Yardım kampanyasının başlatılmasında rol alan Şeyh Muhammed de 700 kolilik gıda yardımını İslahiye'den Suriyeli kardeşlerine yollayacaklarını belirtti. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Sarıçam Suriye Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title