Haberler

Yaralı akbaba tedavi edilerek doğaya salındı

Siirt'te kırsal alanda yaralı halde bulunan kara akbaba, veterinerlik fakültesinde 3 hafta süren tedavisinin ardından Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince doğaya bırakıldı.

Siirt'te kırsal alanda yaralı halde bulunan kara akbaba, veterinerlik fakültesinde 3 hafta süren tedavisinin ardından Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince doğaya bırakıldı.

Siirt çevresinde nadir rastlanan türlerden biri olan kara akbabasını tedavinin ardından doğal ortamına salmanın sevincini yaşadıklarını belirten Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinden Mühendis Gökhan Şeker, vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin bir şekilde bulunan akbabanın tedavisi tamamlandığı için doğal ortamına bırakıldığını söyledi. Şeker, "Siirt'in Eruh ilçesi Eğlence kırsalında bulunan kara akbaba türümüz olarak geçen bu türümüz Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde 3 haftalık tedavi süreci tamamlandıktan sonra Gökçebağ beldesinde tekrardan doğaya kazandırmak için elverişli bir ortamda salınımını gerçekleştirdik. Kara akbaba olarak geçen bu türümüz yüksek kayalıklarda ve ağaç tepelerinde yuvalarını yaparak yılda bir veya iki kerede yumurta yaparak doğa ortamına uyum sağlayan ve tek eşli olan bir türümüzdür. Bundan sonra yaşam ortamlarına salınması için Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince elimizden geleni yapacağımıza tekrardan sözünü vermekteyiz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title